03 / 05 / 2024

sit alanlarındaki taşınmazın takas bedeline itiraz

sit alanlarındaki taşınmazın takas bedeline itiraz

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

O ilimizde 19 adet taşınmaz kiraya verilecek! Bu yatırımı kaçırmayın!

Bir büyükşehirde daha çok sayıda taşınmazın kiraya verileceği ilanı yatırımcılar tarafından araştırılıyor. 19 adet taşınmazın ihalesinde detaylar belli oldu. Ayrıntılar için haberi okumaya devam edebilirsiniz…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satıyor! 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satacağını duyurdu. 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın… İşte detaylar!

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

ÖİB'den Bodrum'daki taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla Bodrum'da yer alan taşınmazın satışına onay verdi. 

Ankara'daki 6 taşınmazın nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı!

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara Gölbaşı'nda yer alan toplam 6 adet taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi.

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Bodrum'daki 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Muğla Bodrum'da yer alan 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi yapıldı.

sit alanlarındaki taşınmazın takas bedeline itiraz Haberi

sit alanlarındaki taşınmazın takas bedeline itiraz

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Hangi sit alanlarında trampa işleminin programa alınacağı, yapılan başvurular göz önünde tutularak Bakanlık tarafından belirleniyor.


Taşınmaz maliki, taşınmaz üzerinde paylı veya elbirliği mülkiyet varsa paydaşların veya ortakların hepsi birlikte veya bunlar adına hareket eden vekilleri noterden tasdikli vekâletname ile birlikte, taşınmazın Hazine taşınmazları ile değiştirilmesi için aşağıdaki belgelerle birlikte bir dilekçe ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerine veya Bakanlığa başvuruda bulunabiliyor.


Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline nasıl itiraz edilir?


Kanunen istekliler, tebliğ edilen bedele karşı, tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde gerekçeleri açıkça belirtilmek ve buna ilişkin bilgi ve belgeler de eklenmek...