27 / 04 / 2024

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...



Mülkiyeti Kamu Maliyesi Hazinesi, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim şirketi (TEDAŞ) ve Türkiye Elekktrik İletim Anonim Şirketi’ne (TEİAŞ) ait bazı taşınmazlar için özelleştirme kararı verildi.

Özelleştirme kapsamına alınmışolan taşınmazlarla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Özelleştirme kararı kapsamındaki taşınmazların bazıları, İstanbul Sarıyer Rumeli Feneri, Muğla'da Bodrum, Köyceğiz ve Marmaris'te,  İzmir  Çeşme, Antalya Kemer,  Manavgat ve Alanya'da,  Ankara  Yenimahalle'de yer alıyor.

Söz konusu Cumhurbaşkanı kararına göre, özelleştirme kapsamına alınmış olan taşınmazlar Aydın, Adana, Ankara, İzmir, Antalya, Kırklareli, Batman, Edirne İstanbul, Konya, Mersin ve Muğla'da bulunuyor.

 

Kararla özelleştirme kapsamına alınmış olan taşınmazların, 'satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin hukukuna uygun sair tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi ya da işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri veya birkaçının beraber uygulanarak özelleştirilmesine karar verilecek.

Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2027 tarihine kadar tamamlanacak.

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

İZMİR'DEKİ PARSEL İÇİN 651 MİLYON 500 BİN TL'LİK TEKLİF

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda satışa sunulan İzmir’deki parselin özelleştirme sonucu ilan edilmişti.

Mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait iken özelleştirme çerçevesine alınmış olan Konak Mersinli’deki 8 bin 181 metrekarelik arsanın nihai pazarlık görüşmeleri tamamlanmıştı.

Söz konusu taşınmaza en yüksek teklif Vahit Karaarslan'dan gelmişti. Geçici teminat bedelinin 20 milyon Türk Lirası olarak belirlenen parselin en yüksek teklifi 651 milyon 500 bin Türk Lirası olmuştu.

Çınarlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne komşu konumda olan  parsel Atatürk Stadyumu’nun da yakınlarında yer alıyor.

 

Otomobil piyasasında son dakika! İşte kalem kalem Renault, Volkswagen, Honda ve Chery fiyatları!

TOKİ'nin İstanbul'daki dev projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı! 637 konutluk yeni proje resmen başlıyor!

Ankapark baharda ücretsiz olarak açılıyor!


Geri Dön