04 / 05 / 2024

site kuralları

site kuralları

Site sakinlerinin yaşantısının kolaylaşması ve sitedeki refahın sağlanabilmesi için, site yönetiminin üstüne düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi ve site sakinlerinin ise site yönetimi kurallarına uyması gerekiyor...

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Site kurallarına uymayanların evleri devredilebilir!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'malikin çekilmezlik hali ve mülkiyetin devri mecburiyeti' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Yazlık site kuralları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve konut sitelerinde nasıl yönetim oluşturulabiliyorsa, yazlık sitelerde de yönetim oluşturulabiliyor. Peki, bir yazlık da uyulması gereken kurallar neler olmalıdır? Yazlık site kuralları nelerdir?

1999 depremi Türk inşaat sektörünün kurallarını yeniden belirledi!

1999'da Marmara'da meydana gelen büyük deprem, Türk inşaat sektöründe kuralları yeniden belirledi. Türkiye, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Marmara depreminin ardından 'Sağlam zemin, sağlam inşaat' kavramları benimsendi.

Zeytinburnu'nda site duvarı yıkımında gerginlik çıktı!

Zeytinburnu'nda site duvarı yıkımında gerginlik çıktı. Yol genişletme çalışmaları yapımı kapsamında Zeytinburnu Tercüman Sitesi'nin duvarlarının yıkımı sırasında site sakinleri ile belediye ekipleri arasında arbede çıktı.

Boğaziçi Yönetim'in Ankara'daki site yönetim kadroları iftarda bir araya geldi!

Boğaziçi Yönetim A.Ş'nin Ankara’da Yonetim Hizmeti Sunduğu Site Yönetim Kadroları Düzenlenen Iftarda Bir Araya Geldi .yaklaşık 200 den fazla davetlinin katıldığı iftara Toplu Konut İdaresininden bir çok önemli isim iştirak etti.

Türkiye’de yazlık ev arayanların yaklaşık yüzde 40’ı site içini tercih ediyor!

Son dönemlerde Türkiye’de konut algısı git gide değişiyor.Güvenlik problemi, yeşil alanların azalması, sosyal alan ihtiyacı gibi etmenler de satılık ve kiralık konut aramalarında ‘site içi’ kriterini öne çıkarıyor...

Site duyurusunu kim yapar?

Genel kurul toplantıları dışındaki zamanlarda da site yönetimi bazı hatırlatmalar yapabiliyor. Site duyuruları site ilan panosuna asılıyor. Bu duyurular anagayrimenkul ve aidat ödemeleri ile ilgili olabiliyor. Peki, site duyurusunu kim yapar?

Timtaş, site sakinlerinin sağlık alanında özel hizmetler almasını sağlıyor!

Hizmet verdiği alanlarda özverili bir anlayış ile çalışmayı kendine amaç edinen Timtaş, Özel Esencan hastanesi ile yaptığı anlaşma ile hizmet verdiği site sakinlerinin sağlık alanında özel hizmetler almasını sağlıyor...

Boğaziçi Site Yönetimleri komşuluk iftarında buluştu!

Boğaziçi Yönetim A.Ş tarafından geçtiğimiz akşam Genel Merkez bahçesinde “Komşuluk Iftarı” adı altında Site Yönetim Müdürleri, Yönetim Kurulları ve Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri ve Gazetecilere yönelik İftar Programı düzenlendi.

Yatırımın altın kuralları yayınlandı!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ( TSPB ), yatırım sırasında dikkat edilmesi gereken kuralları bir araya getiren “Yatırım İçin Altın Kurallar” dokümanı ile yatırımcılara yol gösteriyor.

Boğaziçi Yönetim Ankara Site Yönetim Kadroları iftarda bir araya geldi!

Boğaziçi Yönetim A.Ş'nin Ankara'da Yonetim Hizmeti Sunduğu Site Yönetim Kadroları Düzenlenen İftarda Bir Araya Geldi.Yaklaşık 200 den fazla davetlinin katıldığı iftara Toplu Konut İdaresininden bir çok önemli isim iştirak etti.

Site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?

Site yöneticisi tarafından belirlenen tarihlerde site yönetim toplantısı yapılıyor. Toplantıda alınan kararların site yöneticisi tarafından kayda geçmesi gerekiyor. Peki, site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?

site kuralları Haberi

site kuralları

Site yönetimi ve kuralları!

Konut sitelerinde, site yönetiminin temel görevi, site yaşantısının refahını ve güvenliğini sağlamak oluyor. Bu amaç uğruna hem site yöneticisine hem de site sakinlerine belli görev ve sorumluluklar düşüyor.


Temiz, güvenli, bakımlı, sosyal hayatı kolaylaştıran bir site yaşantısı için, ilk olarak site yöneticisinin belirlenmesi ve yöneticinin görevlerinin sınırlarının çizilmesi gerekiyor. Site yaşantısında uyulması gereken site kuralları ndan bazılar aşağıda sıralanıyor:


- Site Üst Yönetimi, Profesyonel Yönetime yol gösterici tasarımlar üretmeli, bu tasarımları alan Profesyonel Yönetim benzer uygulamaların (mali-hukuki-idari-sosyal) avantajlarını-dezavantajlarının da içinde bulunduğu bir değerlendirmeyi tekrar Üst Yönetime sunmalıdır.


- Site organizasyonları personel , malzeme, eğitim, prosedür dörtgeni ile dengelenmeli verimli hale getirilmelidir. 


- Personel sürekli , akademik eğitimle Ekip, malzeme detay kullanım bilgisi ile Ekipman, eğitim süreklilik ve tamamlayıcı çabalarla Alışkanlık,...