29 / 04 / 2024

site yolsuzluğu

site yolsuzluğu

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okuları için site yönetimi ve site yönetimdeki engellerin kaldırılması konusunu kaleme aldı.

Emk Grup Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Emk Grup Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Levent Geyve ve Şafak Uçak ortaklığında kuruldu.

Fahiş site aidatlarında bu kez iyi haber! Bakanlığın rüzgarı yetti!

Son günlerde çoğu yerde kira fiyatlarını aşmaya başlayan site aidatlarında yeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Buna göre, yaşanan fahiş artışlara bakanlığın devreye gireceğini açıklamasının ardından aidatlarda geri çekilmeler yaşandığı bildirildi.

Fahiş aidatlardan sonra site yönetimlerine denetim önerisi! 

Aidatlar sebebiyle son dönemde site yönetimleri tartışma konusu haline gelirken, tesis yöneticileri, belli sayıdan fazla dairenin olduğu site yönetimlerinin profesyonel şirketlerce üstlenilmesi önerisinde bulundu. İşte detaylar...

Thodex yolsuzluğuyla milyar dolarlık vurgun yapan Mehmet Fatih Özer'den son haber

Türkiye'nin en büyük kripto para yolsuzluğuna imza atan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, olay patladıktan sonra sırra kadem bastı. Özer'in son olarak Arnavutluk'ta olduğu ve peşine özel ekipler gönderildiği açıklandı ancak Özer'den hala bir haber yok!

Site kooperatifine üye olurken nelere dikkat edilmeli?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında site kooperatifi üyesi olurken dikkat edilecek konuları kaleme aldı.

Site yönetimlerinde mafya tehlikesi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında site yönetimlerini kaleme aldı.

Site ve apartmanlarda otopark paylaşımı nasıl olmalı?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, site ve apartmanlarda otopark paylaşımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Asr Site Ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Asr Site Ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Limited Şirketi Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Sezer Topçu tarafından kuruldu.

Site toplantılarına vekalet ile katılanların söz hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, eşinin adına site toplantılarına katılan bir bir malikin toplantıda alınan kararların iptali için dava açtığını ancak mahkemenin aktif husumet ehliyeti yokluğu nedeniyle davayı reddettiğini, bu konuda hangi haklara sahip olduğu soruldu.

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Valiliği, imar yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumlu olan belediye çalışanları hakkında inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Characayo arazi yolsuzluğu nedeniyle gözaltına alındı! 

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Edwin Characayo, bir arazi için rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Site yönetimlerine yasal düzenleme geliyor! 

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında site yönetimlerinde yaşanılan sorunları kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

site yolsuzluğu Haberi

site yolsuzluğu

Sitelerin hukuki,fiili,resmi sahibi sanılanın aksine malikler değil, malikler birliğidir. Birlik yoksa, ilgisizlik vardır, ilgisizlik varsa , kurul toplantılarına katılım oranı düşüktür,  katılım oranı düşükse, site yönetimi değil site kaosu olur, kaosun olduğu yerde  site yolsuzluğu vardır, kira ve emlak değeri düşüşü vardır, komşuluk değil adli hukuk vardır…


Site maliklerin değil, malikler birliğinindir, onun için kanun koyucu önemli işleri oy birliği şartına bağlamıştır. Kanun koyucu sitenin sakinler memnuniyeti ve emlak değeri artışını birliğe bağlamıştır da malikler  bunu umursamazlar, cenaze namazı gibi “ birileri kılar” derler sonra da bakarlar ki kalkan sitenin cenazesi…


Evet, danışmanlığını yaptığım sitelerde, hasta iken değil musalla  taşında çok yönetimle karşılaştım, bir de benden mucize bekleyip, cenaze değil doğum mevlidi  okutma hazırlığı yaptılar. Abartım, benzetme de hatam yok aynen...