28 / 04 / 2024

Fahiş aidatlardan sonra site yönetimlerine denetim önerisi! 

Fahiş aidatlardan sonra site yönetimlerine denetim önerisi! 

Aidatlar sebebiyle son dönemde site yönetimleri tartışma konusu haline gelirken, tesis yöneticileri, belli sayıdan fazla dairenin olduğu site yönetimlerinin profesyonel şirketlerce üstlenilmesi önerisinde bulundu. İşte detaylar...



Site yönetimlerinin aidatlarla ilgili aldıkları kararlar son  dönemde 'fahiş zam' şeklinde sık sık gündeme geliyor. Site yönetimlerinin aldığı kararlar tartışmalar yaratırken, tesis yöneticileri, belli sayının üzerindeki daireden meydana gelen site yönetimlerinin profesyonel şirketlerce üstlenilmesini ve bu işlerin standartlarının belirlenmesini önerdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünde Yapı Kooperatifleri Daire Başkanlığına bağlı faaliyette bulunan Konut Politikaları Şube Müdürlüğünün isminin "Konut Politikaları ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Şube Müdürlüğü" şeklinde değiştirildiğini duyurdu.

Fahiş aidatlardan sonra site yönetimlerine denetim önerisi! 

Bu birim, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, site yönetim hizmeti veren şirketlere ilişkin mevzuat çalışmalarını sürdürecek ve site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştirecek. 

Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır, konuyla ilgili açıklamasında, federasyon olarak site yönetimlerine ilişkin sorunların çözülmesi için önerilerini derleyerek 2021'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile İçişleri bakanlıklarına sunduklarının altını çizdi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön