03 / 05 / 2024

Site yönetmeliği 2017

Site yönetmeliği 2017

Site yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik kapsamında site yönetimi, site yöneticisi, site sakinlerinin hak ve sorumlulukları yer alıyor..

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

İstanbul İmar Yönetmeliği değişiyor!

1 Ekim 2017'de Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin devreye alınmasının ardından İstanbul İmar Yönetmeliği'nde de değişikliğe gidiliyor.

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği tam metni 2017!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik kapsamında yeni inşa edilecek binalarda yapılması gereken su yalıtımı esasları belirlendi.. 

Ereğli İmar Müdürlüğü yeni imar yönetmeliği için çalıştı!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi İmar Müdürlüğü, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği için fazla mesai yaptı.

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Yeni imar yönetmeliği 5 gün sonra yürürlükte!

Yeni imar yönetmeliği 5 gün sonra, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Mevcut yapı ruhsatı başvurularının da yine bu tarihe kadar sonuçlandırılması gerekecek..

Stüdyo daire yönetmeliği metni 2017!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik gereğince stüdyo dairelerin yapımı yasaklanıyor. İşte stüdyo daire yönetmeliği metni 2017..

Yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında binalarda balkonlar, açık ve kapalı çıkma mesafeleri yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

İmar yönetmeliği değişikliği 2017!

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan imar yönetmeliği değişikliği, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile uygulanacak..

Yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017!

Kazı izni ile ilgili hükümler, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017..

5 soruda Yeni İmar Yönetmeliği'nde emsal hesabı!

Yeni İmar Yönetmeliği, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu tarih itibari ile emsal hesaplamaları nasıl yapılacak? İşte 5 soruda Yeni İmar Yönetmeliğinde emsal hesabı..

7 soruda Yeni İmar Yönetmeliği'ne göre en küçük daire nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği ile daireler nasıl olacak? Yeni İmar Yönetmeliği ile hangi daire tipi yasaklandı?

Yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017!

Ekim 2017 itibari ile yürürlükte olacak yeni imar yönetmeliği uygulama imar planı bulunan alanları kapsıyor. İşte yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017..

Site yönetmeliği 2017 Haberi

Site yönetmeliği 2017

Site yönetimi, site yöneticisi, site sakinlerinin hak ve sorumlulukları Site yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik 16 Ağustos 2008 tarihinde 26969 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 



Bu yönetmelik kapsamında konut sitelerinde alınacak kat mülkiyeti esasları yer alıyor. Yönetmelik, toplu yapılarda, kat mülkiyetinin ve kat irtifakının tesisinde istenilecek belgeleri ve tapuda yapılacak işlemlerin usûl ve esaslarını belirliyor.



SİTE YÖNETMELİĞİ 2017

  

TOPLU YAPILARDA KAT MÜLKİYETİ VE KAT İRTİFAKI

TESİSİNE DAİR YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; toplu yapılarda, kat mülkiyetinin ve kat irtifakının tesisinde istenilecek belgeleri ve tapuda yapılacak işlemlerin usûl ve esaslarını belirlemektir.


             Kapsam

       ...