02 / 05 / 2024

sitede aidatlar nasıl ödenir

sitede aidatlar nasıl ödenir

Sitenin temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için her ay belli bir miktarda site aidatı toplanıyor. kat maliklerinden her biri bu bedeli ödemek ile mükellef oluyor. Peki, site aidatı ne zaman ödenir?

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir?

Sitede ve apartmanlarda yaşayanların en büyük sorunu otopark oluyor. Peki sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılarla otopark sorunu...

Sitede ortak alanlar nasıl kullanılmalı?

Site tipi konutlarda fazla sayıda ortak alan bulunuyor. Bu sitelerdeki ortak alanlar çoğu zaman kat malikleri için sorun yaratabilir. Peki, sitelerdeki ortak alanlar nasıl kullanılmalı? İşte detaylar...

Ödenmeyen aidatlar nasıl tahsil edilir? 

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ödenmeyen aidatların nasıl tahsil edileceğini sorusunu kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

Sitede otopark sorunu nasıl çözülür?

Malikler arasındaki otopark paylaşımı kat mülkiyetinin kurulmadığı ve yönetim planının da olmadığı sitelerde ciddi sorun olabiliyor. Peki, sitede ortak otopark sorunu nasıl çözülür?  

Site yönetimleri aidatları nasıl belirlemeli?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için site yönetimlerinin aidatı nasıl belirlemesi gerektiğini anlattı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı..

Depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito, kiralananda oluşacak hasarlar veya bina aidatlarının ödenmemesi durumunda kiraya vereni korumak amacıyla alınıyor. Peki, depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Apartmanda lüks giderler nasıl karşılanır?

Apartmanda yaşayan kişiler, apartman genel kurulunda da kararlaştırılan genel giderlerine katılmak,aidatlarını ödemekle yükümlü oluyorlar.Peki apartmanda lüks giderler nelerdir?Apartman lüks giderler nasıl karşılanır?

Site yönetiminde olağanüstü genel kurul nasıl toplanır?

Kat toplantılarının belirli zamanlarının dışında beklenmedik hallerle karşılaşıldığında sitede olağanüstü genel kurul toplanabiliyor.Peki site yönetiminde olağanüstü genel kurul nasıl toplanır?İşte olağanüstü kurul toplantısının detayları..

Yazlık site aidatları nasıl belirlenir?

Yazlık sitelerde, günlük temizlik, güvenlik vb. gibi hizmetler için yazlık sakinleri tarafından belli oranlarda aidat ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, yazlık site aidatları nasıl belirlenir? Yazlık site aidatı ne zaman ödenir?

Apartman banka hesabı nasıl açılır?

Apartmanda kat malikleri tarafından toplanan aidatlar, apartman adına açılacak banka hesabında muhafaza edilebiliyor. Peki, apartman banka hesabı nasıl açılır? İşte apartman banka hesabı açma işlemleri..

Site yönetici değişikliği nasıl yapılır?

Sitede yönetim planında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok, ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atamaları yapılıyor. Peki, site yönetici değişikliği nasıl yapılır?

sitede aidatlar nasıl ödenir Haberi

sitede aidatlar nasıl ödenir

Site aidatı ne zaman ödenir?

Sitenin temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için her ay belli bir miktarda site aidatı toplanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20 gereğince; kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: 

    

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; 

    

b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlü oluyor. 


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. Peki, site...