14 / 05 / 2024

Sitede tadilat nasıl yapılır

Sitede tadilat nasıl yapılır

Sitede tadilat nasıl yapılır? Konut apartmanı ve konut sitesi gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran binaların ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve ilaveler tüm kat maliklerini ilgilendiriyor..

Sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir?

Sitede ve apartmanlarda yaşayanların en büyük sorunu otopark oluyor. Peki sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılarla otopark sorunu...

Sitede ortak alanlar nasıl kullanılmalı?

Site tipi konutlarda fazla sayıda ortak alan bulunuyor. Bu sitelerdeki ortak alanlar çoğu zaman kat malikleri için sorun yaratabilir. Peki, sitelerdeki ortak alanlar nasıl kullanılmalı? İşte detaylar...

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

Site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Site yönetimi, tüm sitenin ortak alanlarının bakım, onarım ve tadilat işleri ile ilgileniyor. Site yönetimi bir şirket tarafından gerçekleştirilebilir. Peki, site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Sitede otopark sorunu nasıl çözülür?

Malikler arasındaki otopark paylaşımı kat mülkiyetinin kurulmadığı ve yönetim planının da olmadığı sitelerde ciddi sorun olabiliyor. Peki, sitede ortak otopark sorunu nasıl çözülür?  

Esaslı tadilat nasıl yapılır?

Esaslı tadilat esasları, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, esaslı tadilat nedir, nasıl yapılır?

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

Tarihi eser bina tadilatı nasıl yapılır?

Taşınmaz kültür varlıklarının bakım, onarım ve yapı esasları ile proje uygulamaları Koruma Yüksek Kurulunun ilke kararları ve koruma bölge kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda yürütülüyor. Peki, tarihi eser bina tadilatı nasıl yapılır?

Site yönetiminde olağanüstü genel kurul nasıl toplanır?

Kat toplantılarının belirli zamanlarının dışında beklenmedik hallerle karşılaşıldığında sitede olağanüstü genel kurul toplanabiliyor.Peki site yönetiminde olağanüstü genel kurul nasıl toplanır?İşte olağanüstü kurul toplantısının detayları..

Sürdürülebilir yeşil binalar nasıl belgelendirilir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binalara; sürdürülebilir yeşil bina deniyor. Peki, sürdürülebilir yeşil binalar nasıl

Tadilat kredisi nasıl alınır?

Bankaların, "Konut geliştirme kredisi", "konut tadilat kredisi" ve "konut yenileme kredisi" olarak nitelendirdiği tadilat kredisi nasıl alınır? Tadilat kredisi için başvuru nasıl yapılır? İşte tadilat kredileri..

Ev tadilat izni nasıl alınır?

Dairesinde tadilat yapmak isteyen maliklerin, kimi tadilatlarda belediyeden izin almaları gerekirken; kimi tadilatlarda ise ilgili apartman sakinini bilgilendirmek yeterli oluyor. Peki, ev tadilat izni nasıl alınır?

Tadilat projesi nasıl yapılır?

Tadilat projesi, yapılacak işlemin türüne göre değişkenlik gösteriyor. Tadilat projeleri basit ve esaslı tadilatlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tadilat projesi nasıl yapılır? Tadilat projesi yapmak için gerekenler nelerdir?

Sitede tadilat nasıl yapılır Haberi

Sitede tadilat nasıl yapılır

Sitede tadilat nasıl yapılır?

Konut apartmanı ve konut sitesi gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran binaların ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve ilaveler tüm kat maliklerini ilgilendiriyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimekulde yapılacak yenilik ve ilaveler; faydalı olanlar, çok masraflı ve lüks olanlar ve bağımsız bölüm ilavesi olmak üzere 3'e ayrılıyor.


Sitede yapılacak proje tadili kat maliklerinin en geç üç ay içerisinde yapacağı toplantıda görüşülerek sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karara bağlanıyor. Söz konusu esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Kat Mülkiyeti Kanunu - Yenilik ve ilaveler: 

I - Faydalı olanlar: 

Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün...