30 / 04 / 2024

sitelerde dava

sitelerde dava

Emlakkulisi.com okurları için site yönetimi konularını ele alan Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez bugünki yazısında sitelerdeki anlaşmazlıkların dava yolu ile çözümünü kaleme aldı.

Sitelerde ihtilaf halinde vekiller dava açabilir mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Sitelerde ihtilaf halinde vekiller dava açabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Sitelerde anlaşmazlıklara dava açmanın 2 yolu!

Emlakkulisi.com okurları için site yönetimi konularını ele alan Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez bugünki yazısında sitelerdeki anlaşmazlıkların dava yolu ile çözümünü kaleme aldı.

Sibel Can'ın Beykoz Konakları'ndaki evi dava konusu oldu!

Sibel Can'ın Beykoz Konakları'ndaki evi dava konusu oldu. Sibel Can’ın Beykoz Konakları’ndaki villasında dekorasyon yapan Serpil Cerrahoğlu, bir ropörtajda dekorasyonu kendilerinin yaptığını söyleyen Darcan&Darcan şirketine dava açtı.

Miras paylaşımı dava dilekçesi!

Bir kimsenin vefatının ardından yakınlarına bıraktığı malın birden çok kişiye kalması halinde mirasçılar miras paylaşımı yapması gerekiyor. Peki, miras paylaşımı dava dilekçesi nasıl yazılır?

Ortaklığın giderilmesi dava masrafları!

Ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yerin sulh hukuk mahkemesinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dava masrafları ne kadar? Ortaklığın giderilmesi dava masraflarını kim öder?

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

TMMOB'den 3. havalimanı planlarına dava!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

Mimarlar Odası TOKİ'ye dava açtı!

TOK İ’nin düzenlediği ‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması’na, Yarışmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.

Aile konutu dava dilekçesi!

Aile konutunun tapuya tescil edildikten sonra eşler birbirinin açık rızası olmadan aile konutunu tasarruf edemiyor aksi bir durum olduğunda dava açılabiliyor. İşte, aile konutu dava dilekçesi!

TOKİ'nin 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'na dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

Kira bedelinin tespiti dava dilekçesi!

Gayrimenkul kiralamalarında, kira bedelinin tespiti konusunda anlaşma sağlanamaması halinde, kira bedelinin tespiti için bir dilekçe hakimden müdahalesi istenebiliyor. İşte kira bedelinin tespiti dava dilekçesi örneği...

Soma zeytinlikleri için karşı dava açılıyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinliklerin kamulaştırmasına Somalılar ve Greanpeace tarafından karşı dava açılıyor.Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırma yapılmıştı...

Greenpeace'den "acil kamulaştırmaya" karşı dava!

Greenpeace, Soma'nın Yırca Mahallesinde yapılacak olan Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinlik alanın kamulaştırılmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dava açtığını bildirdi. Greenpeace Avukatı Soma Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

sitelerde dava Haberi

sitelerde dava

Kat Mülkiyet Kanununda, 33. Madde “Hakimin Müdahalesi” başlığını taşır. Bu madde, kat irtifaklı veya kat mülkiyetli anagayrimenkullerde Kat Mülkiyeti Kanununa dayalı olarak ortaya çıkacak uyuşmazlıkların çözümlenmesi için mahkemeye başvuruda bulunmanın dayanağını da oluşturmaktadır.


Asıl olan, maliklerin yönetimle ilgili sorunları kendi aralarında çözmesidir. Ancak tüm çabalara rağmen malik veya malikler hukuk dışı bir uygulama olduğuna inandıkları konuda kendi aralarında bir çözüme ulaşmayınca ilgili mahkemeye başvurup, adaletin tecellisi için hukuki süreci başlatabilirler.


1) Genel-temsilciler kurulunda alınan karara şerh koyan malik-malikler bu şerhi gerekçe gösterip mahkemeye gidebilirler, bunun yanında oylamada çekimser oy  hatta olumlu oy veren malikler dahi sonradan algılanmışlık gerekçesi ile de bu haklarını -kararın tebliği o anda yapılmış sayıldığından- karar tarihinden  bir ay içinde bu haklarını  her kullanabilirler. Kurula katılmamış olan maliklerin...