01 / 05 / 2024

Kayıp kaçak bedelini dava açıp isteyin!

Kayıp kaçak bedelini dava açıp isteyin!

Yargıtay'ın, 'aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağı' yönünde verdiği emsal kararın ardından şimdiye kadar ödenen bedelin dava açılarak geri alınabildiğini söyleyen Ercan Çerçioğlu, sanayicilerden bu konuda girişimde bulunmasını istedi.




Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, sanayicilerin 10 yıldır faturalarından kesilen 'kayıp-kaçak' bedellerini geri alabilmek için dava açabileceğini söyledi. Yargıtay'ın, 'aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağı' yönünde verdiği emsal kararın ardından şimdiye kadar ödenen bedelin dava açılarak geri alınabildiğini söyleyen Çerçioğlu, sanayicilerden bu konuda girişimde bulunmasını istedi. 


İlk dava Jantsa'dan

Genel Müdürlüğü'nü yaptığı Jantsa A.Ş'nin ödediği kayıp kaçak bedellerinin iadesi için kendisinin dava açacağını söyleyen Çerçioğlu, "Kentimizde yüzde 9 civarında olan kayıp-kaçak elektrik oranı başka illerde yüzde 70'in üzerinde. Faturalarımıza yansıyan başka illerin yüksek olan kayıp kaçak elektrik bedelini ödemek zorunda kalıyorduk. Yargıtay tarafından elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedelinin anayasaya uygun olmadığı görüldü. Bu bedelin alınamayacağı yönünde bir karar alındı. Bu kararla 10 yıldan bugüne kadar ödenen bu bedelin geriye alınabilmesinin önü açıldı" dedi. 

Sanayicilerin ödedikleri 10 yıllık kayıp kaçak bedellerini Aydın'daki elektrik dağıtım şirketinden istemelerini tavsiye eden Çerçioğlu, "Kayıp kaçak bedellerinin yüksek meblağa olması halinde dava harçları yüksek fiyat olabilir. Bunun için öncelikle bir AYSO üyesinin dava açması uygun olur. Ben kendi şirketim olan Jantsa için dava açacağım. Benim davanın gidişatına göre sanayiciler yolunu çizebilir" diye konuştu. 



Yeni Asır


Geri Dön