05 / 05 / 2024

Sitelerde yöneticiye para ödenir mi

Sitelerde yöneticiye para ödenir mi

Kat Mülkiyeti Yasası’na tabi yapılarda yönetici için kat malikleri kurulunda bir ücret tayin edilebiliyor. Peki, sitelerde yöneticiye para ödemek zorunlu mu?

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

İspanya'nın başkenti Madrid'de belediye, turistlere izinsiz ev kiralayanlara yönelik para cezalarını artırdığını duyurdu. Yapılan bu yeni düzenleme kapsamında, bu tür kiralama yapanlara verilecek en yüksek para cezası 3 bin Euro'dan 100 bin Euro'ya kadar çıktı.

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

Birçok çiftçi belki de adını ilk defa duyacak ancak bunu eken paraya para demiyor. İşte o bitki

Ülkemizde çiftçiler ürünlerini çeşitlendirmeye korkuyor ancak bazı bitkiler var ki çiftçilere büyük para kazandırıyor. İşte getirisi yüksek bir bitki daha.

Halkbank'tan emeklilere büyük para müjdesi!

Kamu bankaları arasında yer alan Halkbank'tan emekli vatandaşlara yönelik büyük bir müjde geldi. İşte Halkbank tarafından açıklanan müjdenin detayları...

Vakıfbank'tan emeklilerle ilgili flaş açıklama! Promosyon miktarı açıklandı

Vakıfbank'tan emekli vatandaşlarımız hakkında flaş bir açıklama geldi. Vakıfbank tarafından emekli vatandaşlarınıza yönelik para ödemesi gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde...

Aile Bakanlığı'ndan büyük müjde asıl şimdi geldi... 1 yıl boyunca para ödenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vatandaşlara ödediği Aile Destek Ödemeleri hakkında asıl büyük müjde geldi. Aile Bakanı Derya Yanık, ödeme sürelerini uzattıklarını açıkladı. Ailelere 1 yıl daha para ödenmeye devam edilecek.

Kripto para borsasından 10'uncu yıla özel Lamborghini marka lüks spor otomobil çekilişi!

Küresel kripto para borsası Gate, onuncu yılında kullanıcılarına özel bir dizi çekiliş ve etkinlik düzenleyecek. Katılan kişiler Lamborghini marka lüks spor otomobil sahibi olabilecek.

Aile Bakanlığı'ndan Mayıs 2023 müjdesi! Aile destek ödemesi kadar çok değil ama her ay verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarla dar gelirli vatandaşlara destek olmaya devam etmektedir. Bu çerçevede, bakanlık çocuklara yönelik para ödemeleri de gerçekleştirmektedir.

Yatırım yapmadan nasıl para kazanılır? İşte yatırım yapmadan para kazanma yöntemleri...

Yatırım yapmadan para kazanma yöntemleri ve fikirleri ek gelir kazanmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşte yatırım yapmadan para kazanmak için kullanılan bazı yöntemler...

Mavi tikin ardından şimdi de yüzde 10'luk kesinti den para alacak! 

Twitter Inc CEO'su Elon Musk Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla web sitesindeki içerikten para kazanmaya çalıştığı için sosyal medya platformunun ilk yıldan sonra içerik aboneliklerinde %10'luk bir kesinti yapacağını söyledi.

Bu ailelere bu kadar para ödenecek. Hemen bakın

Aile Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yönelik para ödemesi gerçekleştirilecek. Aile Bakanlığı'nın ödemeleri ailelerin çocuk sayısına göre artış gösterecek. İşte Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek ödemenin detayları.

Bu kadar para ödemesi iade edilecek

Vatandaşlara yönelik para iadesi gerçekleştirilecek. rabzon’daki Ömer Altuntaş isimli bir vatandaş geçtiğimiz yıl aracını muayene ettirdi. O dönem ödediği komisyon sonrasında mahkeme yolunu tutan Altuntaş sevindiren bir sonuçla karşılaştı.

Garanti Bankası bu kadar para ödeyecek acil bakın

Garanti Bankası tarafından bankaya yeni abone olan müşterilere yönelik para ödemesi gerçekleştirilecek. İşte para ödemesinin detayları.

Sitelerde yöneticiye para ödenir mi Haberi

Sitelerde yöneticiye para ödenir mi


Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''yöneticiye para ödeme'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı... 


48 bağımsız bölümlü bir sitede oturmaktayım. Yöneticimize ücret ödeniyor. Oysa kat malikleri kurullarında böyle bir karar alınmamış. Yersiz ödenen bu parayı geri alabilir miyiz? ● H.O. 

Kat Mülkiyeti Yasası’na tabi yapılarda yönetici için kat malikleri kurulunda bir ücret tayin edilebilir. Böyle bir karar varsa buna uyulur. Ancak okuyucum böyle bir karar olmadığını yazmış. Bu gibi hallerde yönetici mutad ortak giderlerin yarısına katılmaz.

Burada dikkat çeken husus ortak giderlerin mutad olanlarıdır. Yani ekstradan bir gider kalemi ortaya çıkarsa örneğin kazan değişecek ise mutad giderlerden değildir, yönetici bunun giderine herkes gibi katılır. Mutad gider periyodik olarak her ay yapılan giderdir.

Okuyucumun olayında ise bunun...