07 / 05 / 2024

sitelerin mevzuata uygun yönetimi

sitelerin mevzuata uygun yönetimi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerin mevzuata uygun yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde imar uygulamasının yenilenmesi önergesi kabul edildi: Kesinti miktarı azaltılacak!

Pendik'teki Ertuğrulgazi Mahallesi halkı tarafından ‘İmar uygulamasının yenilenmesi, mevzuata uygun düzenlenmesi, kesinti miktarlarının azaltılması’ talebini öngören önerge Pendik Belediye Meclisi’ne kabul ettirildi. İşte ayrıntılar...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan gizli zam ve hileli reklamlara idari para cezası!

Ticaret Bakanlığı gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara karşılık, ‘inanç istismarı’ ve ‘bebek suyu’ gibi mevzuata uygun olmayan reklamlara yönelik Reklam Kurulu toplamda 11 milyon 693 bin 933 TL idari para cezası uyguladı.

TBB'den ekspertiz ve ipotek ücretleriyle ilgili açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği "Banka, ekspertiz yahut ipotek tesisi ücretini, sözleşme öncesinde ve sonrasında yaptığı bilgilendirme kapsamında, mevzuata uygun olarak kredi müşterisinden tahsil etmektedir" açıklaması yaptı.

İzmir'de imara aykırı yapılar yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, İmar Barışı çerçevesinde başvuru yapılan ancak mevzuata uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edilen 1.000'e yakın yapının yıkımı için ilçe belediyelerine yazı gönderildi...

8 maddede sitelerin mevzuata uygun yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerin mevzuata uygun yönetimi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün taleplerine göre düzenlendi!

1 Ekim’de yürürlüğe girecek olan yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün talepleriyle yeniden düzenlendi. Mevzuata uygun alınan inşaat ruhsatı ile yapılan projeler, imar planı iptalleriyle akamete uğramayacak.

Ordu Yelken Kulüp arazisindeki otelin imar planı incelendi!

Ordu'da Yelken Kulüp'ün yerine yapılan otel için açılan davayla ilgili atanan bilirkişi heyetleri, dün otelde incelemelerde bulundu. Bilirkişi heyeti otelin imar planına ve ilgili mevzuata uygun olup olmadığını araştırmaya başladı.

Kartepe'de aykırı yapılara geçit yok!

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yapıların mevzuata uygun hale getirilmesi adına yeni yapıları ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanması için kontrolleri elden bırakmıyor.

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü kanun ve mevzuata uygun!

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Bekaroğlu:"Yapılan ihale içerisinde uygulama projesinin yapımını biz yükleniciye verdik. İhaleyi alan yüklenici, bu uygulama projesini yapıp bize verecek. Hepsi kanun ve mevzuata uygundur" dedi.

Sakarya Ferizli'de yeni yurt yapılacak!

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, "Milli Eğitim Müdürlüğü Ferizli'de 200 kişilik öğrenci yurdu yapacak. Bu yurda imar izni verebilmemiz için söz konusu araziyi mevzuata uygun hale getirerek birleştirdik." dedi.

Eminönü'ndeki pansiyon evleri kayıt içine alacak!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü ve çevresinde kayıt dışı yapılan pansiyonculuğa standart getirdiklerini söyledi. Demir, “Belgesi olmayan pansiyonlar, mevzuata uygun düzenleniyor ve işletme belgesi verilerek kayıt içine alınıyor” dedi

Eminönü'nde pansiyonculuğa standart geliyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü ve çevresinde kayıt dışı yapılan pansiyonculuğa standart getirdiklerini söyledi. Demir, “Belgesi olmayan pansiyonlar, mevzuata uygun düzenleniyor ve işletme belgesi verilerek kayıt içine alınıyor” dedi.

sitelerin mevzuata uygun yönetimi Haberi

sitelerin mevzuata uygun yönetimi

1.    Sitelerin yönetimi ile ilgili temel mevzuat , Kat Mülkiyet Kanunun 5. bölümünde  işlenmiştir. Bu konuda temel referans; siteleri kat malikler kurulu kararlarının yönettiğidir.

2.    Site yönetimlerin bağlı olduğu veya site yönetimlerini resen, hukuken, idari olarak denetleyecek veya tavsiyede bulunacak hiçbir resmi kurum yoktur ki tek istisna, yine dava açılması şartı ile Hakimin müdahalesidir.

3.    Hakim de bu müdahaleyi, kanunların hükmüne uygunluğunun gözden geçirilerek yapacağından, eğer tamamen mevzuata uygun olarak usulünce yapılacak site yönetimlerine resmi, özel, tüzel kurum, kuruluş veya herhangi başka bir üçüncü taraf müdahil olmaz, olamaz.

4.    Site yönetimlerinde süreçlerin açıklandığı bu bölüm, her bir sürecin mevzuatı detaylı ve örnekli, senaryolu, bazı form tavsiyeleri ile sunulacaktır.

5.    Tüm okuyucularımızdan, site yönetim profesyonellerinden, site yönetimindeki her türlü kurul üyelerinden ve kat maliklerinden...