02 / 05 / 2024

Sakarya Ferizli'de yeni yurt yapılacak!

Sakarya Ferizli'de yeni yurt yapılacak!

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, "Milli Eğitim Müdürlüğü Ferizli'de 200 kişilik öğrenci yurdu yapacak. Bu yurda imar izni verebilmemiz için söz konusu araziyi mevzuata uygun hale getirerek birleştirdik." dedi.



Sakarya Ferizli'de vatandaşlar; sokaklarının çıkmaz sokağa dönüştürüldüğünü ileri sürerek, "32 yıldır yolu kullanıyoruz" dedi Sakarya'da Ferizli Kemalpaşa Mahallesi 129'uncu Sokak'ta yaşayanlar sokakta toplanarak, sokaklarının çıkmaza dönüştürüldüğünü söyledi. Sokak sakinleri bölgede yapılması planlanan bir öğrenci yurdunun arazisinin genişletilmesi için oluşturulan imar değişikliğinin ilk olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde daha sonra da Ferizli Belediyesi Meclisi'nde onaylandığını ileri sürdü. Mahalle sakinleri, "Bu yol 1984 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Milli Emlak'tan yol olarak kullanılması kaydıyla Ferizli Belediyesi'ne devredildi. 31 yıldır bu yolu kullanıyoruz. Şimdi Ferizli Belediye Meclisi aldığı bir kararla yolu çıkmaz sokağa dönüştürüyor" dedi. 


'Yurt yapılacak' 

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk sokağın kapatılmayarak 'Z' şeklinde uzatılacağını belirterek şöyle konuştu: "Söz konusu yol ne kapatılıyor, ne de çıkmaz sokak olacak. Bakanlar Kurulu kararıyla belediyeye devredilen mülk bu yolla birlikte fiilen bölünmüş durumda. Bu bölge okullar bölgesidir. Milli Eğitim Müdürlüğü burada 200 kişilik öğrenci yurdu yapacak. Bu yurda imar izni verebilmemiz için söz konusu araziyi mevzuata uygun hale getirerek birleştirdik. Yol çıkmaz sokağa dönüşmeyeceği gibi uzatıyoruz." 


Milliyet Doğu- Marmara


Geri Dön