28 / 04 / 2024

Sivas Aquapark açıldı mı

Sivas Aquapark açıldı mı

Sıcak Çermiği bir ‘Termal Kent’ olarak yapılandırmayı planlayan Sivas Belediyesi Aquapark projesini 18 Ocak'ta hizmete açıyor.

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Sivas'ta, ay yıldız mimarili cami ibadete açıldı!

Sivas'ta, ay ve yıldız mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi hizmete açıldı!

Sivas'ta ay ve yıldız mimarisine sahip Türkiye'de ilk olacak ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, gerçekleşen törenle hizmete ibadete açıldı.

Sivas Millet Bahçesi açıldı!

(TOKİ tarafından eski stadyum yerine inşa edilen Sivas Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle katıldığı törenle açıldı.

Gökmedrese 26 yıl sonra yeniden ziyarete açıldı!

Sivas'taki Gökmedrese restorasyon çalışmalarının önemli bölümünün tamamlanmasının ardından 26 yıl sonra yeniden ziyarete açıldı.

Sivas 4 Eylül Kültür Merkezi açıldı!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi "Abdurrahim Karakoç'u Anlamak ve Anlatmak" isimli programla vatandaşların hizmetine açıldı.

Sivas Millet Bahçesi açıldı!

Sivas’ın Zara ilçesinde Kızılırmak sahilinde yapımı tamamlanan ’Millet Bahçesi’ hizmete açıldı. Millet bahçesinin içerisinde millet konağı, düğün salonu, süs havuzları, çocuk oyun parkları, kamelyalar, spor alanları, yeşil alanlar ve yürüyüş parkı bulunuyor.

Sivas'ta 40 yıldır beklenen köprü açıldı!

Sivas’ta Karşıyaka Mahallesi halkının 40 yıldır hayali olan köprü düzenlenen törenle halkın kullanımına açıldı...

İlk Millet Bahçesi Sivas’ta açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesini açıklarken paylaştığı ‘Millet Bahçesi’ projesi için ilk adım atıldı. Proje ilk kez Sivas'ta başlatılacak. 

İzmit Aquapark açıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli’ye kazandırılan Aqupark projesi düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.

Sivas’ta Ozanlar Müzesi açıldı!

Aşık Veysel’den Pir Sultan Abdal’a, Neşet Ertaş’tan Muzaffer Sarısözen’e birçok ozanın heykelini ve kullandıkları sazları barındıran Ozanlar Müzesi ziyarete açıldı...

Vakıf Katılım Sivas Şubesi açıldı!

Vakıf Katılım Sivas Bankalar Caddesi'nde şube açtı. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, hedeflerinin 75 şubeye ulaşmak olduğunu kaydetti.

Votorantim Cimentos’un Sivas fabrikası açıldı!

Cumhuriyet’in devlet eliyle kurulan ilk fabrikası, Votorantim Cimentos ile büyüyor. Votorantim Cimentos’un 140 milyon Avro’luk yatırım yaptığı Sivas fabrikası açıldı.

Sivas Aquapark açıldı mı Haberi

Sivas Aquapark açıldı mı

Sıcak Çermiği bir ‘Termal Kent’ olarak yapılandırmayı planlayan Sivas Belediyesi bu kapsamda yatırımcıların önünü açarak iki termal tesisin bu bölgeye kazandırılmasını sağladı. 

Sivas Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda belediye de yatırım yaparak aquapark projesinin inşaatına geçen yıl başlamıştı. İnşaat aşaması tamamlanan tesislerin inşaatında sona gelindi.

Bay ve bayan olmak üzere iki ayrı tesisi tek çatı altında birleştiren proje çalışmalarını yerinde denetleyen Sivas Belediye Başkanı Aydın, en azından birinci kısmın yarıyıl tatilinde hizmete açılması için müteahhit firma yetkililerine talimat verdi.

Başkan Aydın, “Sıcak çermik AQUAPARK başta olmak üzere spor kompleksimiz tamamlanma aşamasında. Biraz önce iç kısımlarını gezdik tabi burası simetrik iki bölümden oluşuyor. Bir tanesi bayanlar için bir diğeri erkekler için ikisi de aynı tam simetrik… Sivas’ta belki de İç Anadolu’da...