05 / 05 / 2024

sivas demiryolu konseptli OSB

sivas demiryolu konseptli OSB

Vali Barut "Özellikle yük vagonu üretimi yapmak için arsa tahsis talebinde bulunan ulusal düzeyde firmalar vat Şu ana kadar 22 firma, 1 milyon 500 bin metrekare arsa tahsis talebinde bulundu" dedi.

Türkiye'nin ilk demiryolu konseptli OSB'si Sivas'a kuruluyor!

Her parselinden demiryolu hattının geçeceği ve çoğunluğu demiryolu sektöründe üretim yapacak firmaların yer alacağı 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsislerine bu yıl başlanması planlanıyor

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.

Erzincan-Sivas Demiryolu projesiyle ilgili önerge verildi!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Erzincan-Sivas Demiryolu projesiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

Ankara-Sivas YHT hattında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında bazı incelemeler gerçekleştirecek.

Samsun-Sivas demiryolu hattının test sürüşleri yapıldı!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında test sürüşleri tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hatta yarın ticari deneme seferlerine başlanacağını belirtti...

Ankara-Sivas demiryolu projesinde son durum ne?

Ankara-Sivas demiryolu projesi kapsamındaki güvenlik tünelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun-Sivas demiryolu hattının yüzde 80'i tamam!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı. Hattın Eylül 2018’de açılması planlanıyor..

Samsun-Sivas demiryolu hattının yüzde 80'i tamam!

Samsun-Sivas demiryolu hattında modernizasyon çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı. Hat Eylül'de açılacak...

Sivas-Erzincan Demiryolu projesinde değişiklik!

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından, Sivas Erzincan Demiryolu Projesi'nde hat revizyonu yapılması planlanıyor.

Ankara-Sivas Demiryolu projesindeki 4 soru TBMM'de!

Ankara-Sivas Demiryolu Projesine ilişkin çeşitli hususlar TBMM gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yapımı devam eden tren hatları TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri, Ankara-Aksaray-Adana ve Ankara Sivas Demiryolu projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sivas'ta OSB yatırımları hızlandı!

Sivas Valisi Davut Gül, Demirağ Demiryolu OSB'ye yatırım yapmak isteten iş adamlarıyla buluşarak, yatırımcının önünün açılması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti.

Sivas'ın yeni köprü projesi tanıtıldı!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kızılırmak üzerine kente prestij katacak ve karayolu, demiryolu, bisiklet ve yaya yolunun geçeceği bir köprü inşa edileceğini bildirdi.

sivas demiryolu konseptli OSB Haberi

sivas demiryolu konseptli OSB

Sivasta kurulum çalışmaları devam eden, her parselinden demiryolu hattı geçecek ve demiryolu sektörü için üretim yapacak fabrikaların ağırlıkta olacağı 2. Organize Sanayi BöJgesTnde (OSB) arsa tahsislerine bu yıl başlanması hedefleniyor. Vali Alim Barut yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Doğanca köyündeki Körtuzla mevkisindeki 850 hektarlık alanın 1996"da 2. OSB olarak belirlendiğini ve 2000 yılında OSB^e tüzel kişilik kazandınldığını anımsattı. 

OSB yeri olarak belirlenen alanın tamamının Demir Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğünün kamulaştırma sınırlan içerisinde bulunduğunu belirten Barut, hazineye devredilen arazilerin 2. OSB tüzel kişiliğine verilmesi için prosedürün devam ettiğini söyledi. Arazi devriyle ilgili taleplerinin Milli Emlak Genel Müdürlüğüne iletildiğini aktaran Barut şu bilgileri verdi: "2. OSB'de faaliyetlerin başlatılması ve yatınm programına alınması için yazımız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına iletilmiştir. Bu talebimizin yerine...