18 / 05 / 2024

sivas kalesi koruma planı

sivas kalesi koruma planı

Sivas Belediye Başkanı ve BBP Belediye başkan adayı Doğan Ürgüp, yeni dönem için yapacağı 33 projeyi açıkladı. Ürgüp, projelerinin ulaşım sıkıntısını çözeceğini, işsizliği azaltacağını ve konut ihtiyacını gidereceğini söyledi...

Herkes başvurabilir! Sivas Cumhuriyet Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Başvuruları kaçırmayın!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 186 sözleşmeli personel istihdam edeceğini duyurdu. Büro personelinden teknik personele, koruma ve güvenlik görevlisinden hemşireye kadar çok sayıda alım olacak.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

Sivas Kalesi'nde yıkım başladı!

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kale Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Proje kapsamında 41 bin metrekare alanda kamulaştırma yapıldı.

Aydos Kalesi turizme açılıyor!

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Sultanbeyli Aydos Kalesi ve Çevresi imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli ilçesi, Aydos Kalesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek!

Dünyada üç kez "Ağa Han Mimarlık Ödülü"nü alan ve "Bilge Mimar" olarak tanınan merhum Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek.

Sivas Terzioğlu Konağı restore edildi!

Sivas Koruma Uygulama ve Denetim Bürosunun çalışmaları sonucu geçen yıl onarıma alınan Terzioğlu Konağı kısa sürede restore edilerek kültür hayatına kazandırıldı.

Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planına ihtiyaç var!

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Oturumda konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planı gerektiğini söyledi.

Sivas Mengücek Kalesi'nin restorasyonu için teleferik kuruldu!

Sivas Divriği'de tarihi eserler ayağa kaldırılıyor. Bu kapsamda restore edilen Mengücek Kalesi için taşların araçla surlara çıkartılmasının zorluğu ve taşıtların geçişi sırasında eserin zarar göreceği endişesiyle bölgeye teleferik sistemi kuruldu.

Sivas Kalesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Kale projesi kapsamında önceki gün Sivas Belediyesi ekipleri ile Müze Müdürlüğüne bağlı yetkililer tarafından kazı çalışması yapıldı. Kazı çalışmalarının tamamlanmasından sonra tarihi Sivas Kalesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilecek.

Sivas Kalesi'nde çalışmalar 2016'da başlayacak!

Sivas Belediyesi, Tarihî Sivas Kalesi’ni Anadolu’nun en görkemli turizm ve film platosuna dönüştürecek. Kamulaştırma çalışmaları % 95 seviyesine gelen Kale’de 2016’nın ilkbaharıyla kazma vurulacak.

sivas kalesi koruma planı Haberi

sivas kalesi koruma planı


Sivas Belediye Başkanı ve BBP Belediye başkan adayı Doğan Ürgüp, yeni dönem için yapacağı 33 projeyi açıkladı. Seçildiği takdirde sultan şehire 33 proje vaat eden Ürgüp, projelerinin ulaşım sıkıntısını çözeceğini, işsizliği azaltacağını ve konut ihtiyacını gidereceğini söyledi.


Bu şehre hizmet etmenin şeref olduğunu kaydeden Başkan Ürgüp, 5 yılda 80’den fazla projeyi hayata geçirdiklerini bunlardan en önemlilerinin imar revizyon planı, birlik ve beraberlik projesi ile Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi olduğunu kaydetti. 


“HERFENE İLE MESLEK ÖĞREN İŞSİZLİKTEN KURTUL”


Sultan şehir için 33 yeni proje hazırladıklarını anlatan Doğan Ürgüp, ilk projesini Herfene Hayat Projesi olarak açıkladı. Herfene’nin dayanışma ve kaynaşma sağlayan Sivas kültürünün unutulmuş bir geleneği olduğunu aktaran Belediye Başkanı Ürgüp, “Bu güzelliği eğlen, öğren, üret ve kazan mantığı ile katılabileceğiniz, kazanç kapısı olarak açıyoruz....