15 / 05 / 2024

Sivas Kepenek Meydanı son durum

Sivas Kepenek Meydanı son durum

Sivas Kent Meydanı’nı dünyanın en güzel meydanı yapma kararlığını ortaya koyan Başkan Aydın’ın seçim vaatlerinden biri olan Kepenek Meydanı için geri sayım devam ediyor.

Sivas Gölova'da hasar tespit çalışması başlatıldı!

Sivas'ta dün sağanak yağmurun ardından meydan gelen selde hasar gören Gölova'da hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Sivas açık hava müzesine dönüşüyor!

Sivas meydanını yeniden cazibe merkezi haline dönüştüren Başkan Sami Aydın, “Şehir meydanı altında kapalı otoparkı, üstünde barındırdığı tarihi eserlerle adeta bir açık hava müzesi haline geldi” diye konuştu. 

Sivas'taki Kent Meydanı'nda tek tip mimari oluşturulacak!

Tarihi Kent Meydanı Projesi ile binaların dış cephe kaplamaları, tarihi eserlere uygun hale getirilerek tek tip mimari oluşturulacak.

3S Kale Holding'den Divriği'ye 5 milyon liralık meydan!

3S Kale Holding tarafından 5 milyon liralık yatırımla projelendirilen Sivas'ın Divriği ilçesinde yaptırılan Cumhuriyet Meydanı açıldı. 

Sivas'a ikinci üniversite ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Yıldırım, Sivas'a ikinci üniversite ve hızlı tren müjdesi verdi.

Sivas 15 Temmuz Meydanı'nın temeli atıldı!

Sivas Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan ve tamamlandığında dünyanın sayılı meydanları arasına gireceği 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın temeli atıldı.

Sivas'a 800 araçlık otopark geliyor!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın tamamlandığında Tarihî Kent Meydanı’nı farklı bir boyuta taşıyacak olan 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve 800 araçlık katlı otoparkındaki çalışmaları inceledi.

Sivas eski Numune Hastanesi, kent meydanı oluyor!

Sivas Valisi Davut Gül, eski numune hastanesinin 57 bin metrekarelik arsasında kent meydanı projesi yapacaklarını söyledi. Vali Gül, ekonomik ömrünü tamamlayan binaların yıkılarak yerine cami ve meydan projesi yapılacağının müjdesini verdi.

Sivas 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda çalışmalar başladı!

Sivas Belediyesi’nin prestij projelerinden biri olan, tamamlandığında Cumhuriyet Meydanı’nın tarihi dokusunu farklı bir boyuta taşıyacak 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda çalışmalar başladı.

Sivas Kent Meydanı'ndaki caddeler yenilendi!

SİVAS Belediyesi tarihi Kent Meydanı'nda bulunan Osmanpaşa Caddesi ve Şifaiye Sokak'ı yeniden dizayn ederek hizmete açtı.

Şems-i Sivası Meydan Projesi ödül aldı!

Bahadır Kul Mimarlık tarafından tasarlanan ve projelendirme aşamasındaki meydan projesi işvereni Sivas Belediyesine prestijli bir ödül getirdi

Şahinbey Kepenek Meydanı için bir bina daha yıkıldı!

Kepenek Mahallesinde daha önce kamulaştıran ve yapılan yıkımlar sonrasında bu alana park ve meydan yapan Şahinbey Belediyesi, Şıh Cami'sinin kuzey tarafında bulunan alanda 1 binayı daha yıktı.

Sivas Kepenek Meydanı için geri sayım başladı!

Sivas Kent Meydanı’nı dünyanın en güzel meydanı yapma kararlığını ortaya koyan Başkan Aydın’ın seçim vaatlerinden biri olan Kepenek Meydanı için geri sayım devam ediyor.

Sivas Kepenek Meydanı son durum Haberi

Sivas Kepenek Meydanı son durum

Sivas Kent Meydanı’nı dünyanın en güzel meydanı yapma kararlığını ortaya koyan Başkan Aydın’ın seçim vaatlerinden biri olan Kepenek Meydanı için geri sayım devam ediyor. Bu kapsamda boşaltılan eski Adliye Sarayı’nı yıkan Belediye, bir an önce Nüfus Müdürlüğü ve birkaç birimi bünyesinde barındıran Vilayet Ek Hizmet Binası’nın da boşaltılmasını bekliyor. 


Nüfus binasının boşaltılması ile birlikte hızlı bir yıkım işleminin ardından inşatta kazma vurulacak. Meydanın yapımını hem görsel ve yeşil doku olarak hem de merkezdeki otopark sıkıntısına can simidi olması açısından önemseyen Başkan Aydın, bu yaz Kepenek Meydanı’nın hizmete girmesini...