05 / 05 / 2024

Sivas Köyler Yaşasın Projesi

Sivas Köyler Yaşasın Projesi

Sivas Şarkışla'da muhtar Rüstem Dağdeviren, bölgeyi yerleşim yeri haline getirerek, köye dönüşleri hızlandırmayı planlıyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul açıklaması: Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir! 

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından 'Artık İstanbullular yaşayan ölülerdir' dedi. İşte Ercan'ın o paylaşımı... 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Kıyıda köşede, yastık altında altını olanlar yaşadı! Altın fiyatları fırladı! 25 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararının ardından yükselişe geçti. Gram altın 1900 TL olurken diğer altın çeşitleri de adeta fırladı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Kıyıda köşede, yastık altında altını olanlar yaşadı. 25 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti aylık 40 bin liraya dayandı!

İPA'nın yayımladığı, 'İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması' verilerine göre, kentte dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti 40 bin liraya dayandı. 

ABD’li banka altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın

ABD’li banka Bank of America, altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı. Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın.

Balıkesir'de göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi! 

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar... 

Gram altın için 3.000 TL olacak demişti! Altında kıyamet kopuyor! 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor! Çabuk bakın

Altın fiyatlarındaki düşüşün önüne geçilemiyor. Uzman Tuna Kaya gram altının 3.000 TL olacağını söylemişti fakat altında son zamanlarda kıyamet kopuyor. Ekim ayının gelmesi ile gittikçe değer kaybeden altın fiyatlarında 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor.

THY'den herkesi şaşkına çeviren karar! Yaş sınırı değişti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, herkesi şaşkına çeviren kararı açıkladı. THY'nin kabin memuru alımındaki yaş sınırında değişikliğe gidildiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer dolardaki büyük kırılmanın ne zaman yaşanacağını açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda kırılma yaşanacağını belirterek, enflasyon ile birlikte hissedilen gerçek dolar rakamını da açıkladı.

Hükümet ayçiçek yağlarının fiyatını düşürecek kararı açıkladı! BİM'de indrim yapıldı

Hükümet son dönemde Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle artan ayçiçek yağı fiyatlarının aşağı çekilmesinde etkili olacak bir karara imza attı. Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe giren karara göre süreç 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Karar sonrası BİM'de ayçiçek yağı fiyatları düştü.

Binlerce kişi evsiz kalabilir! O şehirde yaşayanlara büyük uyarı! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 81 şehrin kiralık konut fiyatlarını değerlendirdi. Fiyatların bu şekilde yükselmesi durumunda büyük kentlerde yaşayanların gelirlerinin kiraya bile yetmeyeceğini vurguladı. 

Sivas Köyler Yaşasın Projesi Haberi

Sivas Köyler Yaşasın Projesi

Sivas Şarkışla'da muhtar Rüstem Dağdeviren, bölgeyi yerleşim yeri haline getirerek, köye dönüşleri hızlandıracak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, üç dönemdir muhtarlık yapan Rüstem Dağdeviren, "Köyler Yaşasın Projesi" ile asından söz ettiriyor.

Rüstem Dağdeviren'in çabalarıyla toplamda 18 bin 250 metrekarelik mera vasıflı arazinin Hazineye devri gerçekleştirilerek, konut yapım çalışmaları için planlanan 20 parsel ihtiyaç sahibi ailelere verilecek.

Rüstem Dağdeviren, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,  "Büyüklerimiz, daha önce burayı kadastroda mera olarak yazmışlar. Köyümüz göç veriyordu ancak çevre köylerde olduğu gibi şimdi halk köye dönmek istiyor fakat adamın evi yok, arsası yok veya çok hisseli arsası olanlar var. Bu nedenle burada böyle bir ihtiyaç hasıl oldu." diye konuştu.

Köydeki hane sayısı 65'e çıkacak

Projeyi hayata geçirmek düğmeye bastıklarını söyleyen Rüstem Dağdeviren, "Müsait yerimiz olduğu için dilekçemiz...