03 / 05 / 2024

Sivas ozanlar müzesi

Sivas ozanlar müzesi

Aşık Veysel’den Pir Sultan Abdal’a, Neşet Ertaş’tan Muzaffer Sarısözen’e birçok ozanın heykelini ve kullandıkları sazları barındıran Ozanlar Müzesi ziyarete açıldı...

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Sivas’ta Ozanlar Müzesi açıldı!

Aşık Veysel’den Pir Sultan Abdal’a, Neşet Ertaş’tan Muzaffer Sarısözen’e birçok ozanın heykelini ve kullandıkları sazları barındıran Ozanlar Müzesi ziyarete açıldı...

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi 4 Eylül'de açılacak!

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne de ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, 4 Eylül'de hizmete açılacak.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restorasyonu yüzde 90 tamamlandı!

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restorasyonunu yüzde 90 tamamlandıklarını bildirdi. İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayhan, müzedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Sivas Şarkışla'ya Aşık Veysel Müzesi yapılacak!

Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Sivrialan köyündeki Aşık Veysel Müzesi'nin daha küçük bir benzeri, dünyaca ünlü halk ozanını daha çok kişiye tanıtmak amacıyla ilçe merkezine de yapılacak.

Atatürk Etnografya Müzesi'nin tanzim çalışması ihale edildi!

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan ve günümüze kadar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veren tarihi binanın iç teşhir ve tanzim çalışması ihale edildi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restore ediliyor!

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan ve günümüze kadar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restore ediliyor.

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin ihalesi yapıldı!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından ‘Milli Mücadele Karargahı’ olarak kullanılan, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin restorasyon ve inşaat işi ihalesi gerçekleştirildi.

Sivas Arkeoloji Müzesi bahçesine yapılan tümülüs, ziyarete açıldı!

Sivas Arkeoloji Müzesi bahçesine inşa edilen tümülüs, açıldı. Kadir Pürlü, açılış öncesi yaptığı konuşmada, müze bahçesine inşa edilen tümülüsün vatandaşlarda tarih bilinci oluşturma açısından önemli olduğunu söyledi.

Akdeniz'in Ötesinin İnşası Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi'nde açıldı!

Sanal Mimarlık Müzesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Akdeniz'in Ötesinin İnşası” başlıklı sanal sergisinde, Avrupalı inşaat firmalarının arşivlerinden bir seçkiyi bir araya getiriyor

Sivas ozanlar müzesi Haberi

Sivas ozanlar müzesi

Sivas’ta, aralarında Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal, Neşet Ertaş gibi pek çok ozanın büstlerinin yer aldığı Ozanlar Müzesi açıldı.


Sivas’ta yaşayan bağlama imalatçısı Şentürk İyidoğan, Ozanlar Müzesi’ni ziyarete açtı. Saz imalatı yapan ve aynı zamanda halk ozanı olan 48 yaşındaki İyidoğan, Ozanlar Müzesi’ni 4 Eylül Sanayi Sitesi’nde açtı.




Aşık Veysel’den Pir Sultan Abdal’a, Neşet Ertaş’tan Muzaffer Sarısözen’e birçok ozanın heykelini ve kullandıkları sazları barındıran müzeyi ziyeret edenler, ozanların kendi seslerinden türküleri de dinleme fırsatı bulabiliyor.


Müzenin yapımıza Fazıl Say, Arif ve Tolga Sağ, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan gibi pek çok sanatçının da destek olduğu öğrenildi.