19 / 05 / 2024

Sivas Şarkışla kentsel dönüşüm

Sivas Şarkışla kentsel dönüşüm

Sivas Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, '' İlçemizde yıkılmaya yüz tutmuş, tehlike arz eden binaları önce tespit ettik. Sahipleri ile görüşerek yıkıyoruz. Bu sayede hem ilçemiz görüntü kirliliğinden kurtulacak.''dedi.

2 şehirde 7 adet arsa satılıyor! Bu tarihlere dikkat! 

Kırklareli Demirköy ve Sivas Şarkışla'da yer alan 7 adet arsa satılıyor. Peki iki şehirdeki arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

O ilde 6 arsa satılacak! İhale tarihi belli oldu!

Sivas iline bağlı Şarkışla ilçesinde 6 adet arsa satılacağı öğrenildi. Açık teklif usulüne göre satılacak arsalar için ihale tarihi 24 Kasım oldu.

'Süreci iyi yönetemedik' diyen Prof. Dr. Gürsel Öngören'den kentsel dönüşümde 90 gün şartı 1 yıla çıksın önerisi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli binaları 90 günde boşaltma zorunluluğunun kentsel dönüşümün önünü tıkadığını dile getirerek, sürenin en az 1 yıla çıkarılmasını önerdi.

O ilde 4 adet arsa satılıyor! İhalesi 15 Şubat'ta

Sivas ili Şarkışla Belediye Başkanlığı, Sivas ili, Şarkışla ilçesi, Gültekin Mahallesi'nde yer alan 4 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Sivas Şarkışla'da 108 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık 5 arsa!

Sivas ili, Şarkışla Belediye Başkanlığı, Sivas ili, Şarkışla ilçesi, Kale Gültekin ve Yukarı Mahallelerinde yer alan 5 adet arsayı satıyor. İşte merak edilen detaylar...

Sivas'ta tersine göç için parsel dağıtılacak!

Sivas Şarkışla'da muhtar Rüstem Dağdeviren, bölgeyi yerleşim yeri haline getirerek, köye dönüşleri hızlandırmayı planlıyor.

Sivas Esentepe'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Sivas Esentepe sakinlerinin yıllardır beklediği kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili Sivas Belediyesi'nden sevindiren haber geldi. Kentsel dönüşüm ilçede 480 konut yenilecek. 

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan deprem uyarısı!

Prof. Dr. Naci Görür,  Muğla’da en büyük depremin 7 şiddetinde olabileceğini ve bu şiddette bir depremin Muğla’ya çok zarar vermeyeceğini ifade etti. Görür, "Eğer Muğla kentsel dönüşümü ciddi yaparsa depremlerden yıkılmaz" dedi...

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze oluyor!

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki doğup büyüdüğü ev restore edilerek müze oluyor. Sivas Valisi Salih Ayhan; "İnşallah 2020'de bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Malatya'daki kentsel dönüşüm mimari yapıyı farklılaştıracak! 

Yeşiltepe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje’ alanı ile yapımı tamamlanan örnek daireyi gezdi.Başkan Çınar, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ilçemizin mimari yapısını farklılaştıracak, sosyal yaşam kültürüne renklilik ve canlılık kazandıracaktır. ” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze olacak!

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğup büyüdüğü Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki evi yaşayan müze olacak.

Sivas Şarkışla kentsel dönüşüm Haberi

Sivas Şarkışla kentsel dönüşüm

Şarkışla Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaları yıkıyor. Şarkışla Belediyesi, metruk halde bulunan, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılmaz durumdaki terk edilmiş yapıları yıkıyor. Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, ''İlçemizde yıkılmaya yüz tutmuş, tehlike arz eden binaları önce tespit ettik. Sahipleri ile görüşerek yıkıyoruz. Bu sayede hem ilçemiz görüntü kirliliğinden kurtulmuş olacak hem de buralarda oluşabilecek kötü alışkanlıkların önüne geçilmiş olacak.'' diye...