12 / 05 / 2024

Sivrice kanyonu

Sivrice kanyonu

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki Sivrice kanyonu, oluşan dev çukurlar nedeniyle kullanıma kapatıldı. İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan kanyonda oluşan 80-100 metre derinliğindeki çukurlar nedeniyle bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı.

Kahramanmaraş depremlerinden önce Aralık ve Ocak'ta 2 öncü deprem olduğu belirlendi: Fay kırılacağını haber vermiş!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma ve ölümlere neden olan deprem öncesi 18 Aralık 2022'de Kırıkhan'da 4.8 ve 15 Ocak 2023'te ise Sivrice'de 4.9 büyüklüğünde artçısı olmayan 2 öncü deprem olduğuna, fayın kırılacağını haber verdiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

SON DAKİKA: 4.6 şiddetinde deprem!

Saat 01:44'te Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bir deprem meydana geldi ve büyüklüğü 4.6 olarak belirlendi.

Elazığ'da 6,8 şiddetindeki deprem sonrası yıkılan evler TOKİ tarafından yeniden inşa edildi

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde yapımına başlanan göl manzaralı 305 konut, 86 iş yeri tamamlandı.

Elazığ Sivrice'deki deprem konutları bir ay içinde teslim edilecek!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde inşa edilen göl manzaralı konutların bir ay içinde hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Malatya'daki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da konut yapım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Elazığ Sivrice'de 305 konut hak sahiplerine teslim edildi!

Elazığ’da 20 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin 2. senesinde Sivrice'de tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edildi.

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice hayata geçirilen depreme dayanıklı konut ve iş yerleriyle modern bir görünüme sahip oldu.

Malatya'da 393 deprem konutu sahiplerine teslim edildi!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra konutları zarar gören vatandaşlar için hayata geçirilen konutlar sahiplerine teslim edildi.

Elazığlı depremzedeler yeni evlerini bekliyor!

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde Sivrice merkezli yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine karşın konteyner kentlerde yaşamlarına devam eden binlerce vatandaşın sorunlarına ilişkin bir gelişme yaşanmadı. 

Tunceli'deki depremzedeler için konut yapımına başlanacak!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremde Tunceli'deki bazı evlerde zarar görmüştü. Tunceli'de hasar gören evlerin yerine yenileri inşa edilecek.

Elazığlı depremzedelerden konut tepkisi!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 şiddetindeki depremde Baskil ilçesinde bulunan birçok konut ağır hasar gördü. Köy sakinleri hasar gören evlerle ilgili bir adım atılmadığına dikkat çekerek, kendi evlerini kendi imkanlarıyla yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Malatya Battalgazi'deki deprem konutlarının bir kısmında geçici kabul yapıldı!

Elazığ Sivrice merkezli olan 24 Ocak 2020'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya Battalgazi'de evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen köy tipi konutların bir kısmının TOKİ tarafından geçici kabulü gerçekleştirildi.

Malatya Pütürge'de yapılacak depremzede evleri mecliste!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen depremde hasar gören Malatya'nın Pütürge ilçesindeki depremzedeler için yeni konut yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivrice kanyonu Haberi

Sivrice kanyonu


Taşlıçay ilçesindeki Sivrice kanyonu, oluşan dev çukurlar nedeniyle kullanıma kapatıldı.


İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan kanyonda oluşan 80-100 metre derinliğindeki çukurlar nedeniyle bölgeye vatandaşların giriş çıkışları yasaklandı.


Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) kanyonda dev çukurlar oluşmaya başlayınca bölgeye giriş ve çıkışların yasaklandığını belirten tabelalar asıldı.


Bölgede incelemelerde bulunan Ağrı AFAD İl Müdürü Erkan Gürcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivrice mezrasının üzerine kurulu olduğu kanyonda çökmeler yaşandığını söyledi.


Farklı alanlarda açılan çukurlara birçok hayvanın da düştüğünü anlatan Gürcan, bölgenin riskli olduğunu, bu nedenle alana 'Aktif heyelanlı bölge girilmesi tehlikeli ve yasaktır' yazan tabelalar yerleştirdiklerine dikkati çekti.


Kanyonun geçiş güzergahında olması dolayısıyla sık kullanıldığını anlatan Gürcan, "Bölgede 80 ila 100 metre derinliklere ulaşan dev çukurlar oluşuyor. Bu durum civarda yaşayan vatandaşlar için tehlike...