02 / 05 / 2024

Tunceli'deki depremzedeler için konut yapımına başlanacak!

Tunceli'deki depremzedeler için konut yapımına başlanacak!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremde Tunceli'deki bazı evlerde zarar görmüştü. Tunceli'de hasar gören evlerin yerine yenileri inşa edilecek.



Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2021 tarihinde  meydana gelen depremde Tunceli'deki bazı evlerde zarar görmüştü. Tunceli'de hasar gören evlerin yerine yenileri inşa edilecek ve konutların yapımına en kısa zamanda başlanacak.

Sabah'tan Ercan Topaç'ın haberine göre, öncelikle Pertek ve merkezde hak sahibi olan toplam 255 depremzede için inşa edilecek evlerin ihalesi gerçekleştirilirken, Mazgirt ve merkezde hak sahibi toplam 255 depremzedeler için hayata geçirilek konutların ihalesi bayramdan sonra yapılacak.

Tunceli deki depremzedeler için konut yapımına başlanacak!

Diğer bir taraftan yine Tunceli'deki toplam 458 kişi için de Tunceli Rostan mevkiinde 250 dönümlük arazi üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığ tarafından yeni konutlar inşa edilecek.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili olarak, "Burada Tunceli'nin en önemli taleplerinden bir tanesi afet konutları kapsamında bakanlığımızdan talep edilen yerdi. Bunu da valimiz ile yapılan toplantı sonucu afet konutları içerisinde yerin tahsisine karar vermiş bulunmaktayız" şeklinde konuşmuştu.

 

Elazığ'da 376 depremzede daha evlerine kavuştu!


Geri Dön