15 / 05 / 2024

siyahi

siyahi

İstanbul’da ırkçılık yapan bir emlak ofisi idari para cezasına çarptırıldı.

Politur İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Politur İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cem Siyahi tarafından kuruldu.

Irkçılık yapan emlakçılar yandı! Resmen ceza geldi! 

Son günlerde kiralık konutlara ilişkin haberler gündemden düşmüyor. Son olarak Esenyurt'ta bir sitede siyahi bir kişiye konut kiralamak istemeyen bir emlakçıya 5 bin lira ayrımcılık cezası uygulandı.

Prof. Dr. Bilge Siyahi'den 'Eski binalara depreme dayanıklılık testi yaptırın' önerisi!

Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, ortalama binaların 50 yıl ömrü olduğunu belirterek, "Betonun sağlamlığı, demirlerin çapları, sıklığı bunların çok iyi araştırılması gerekiyor. Bunu belediyeler ve üniversitelerin ilgili laboratuvarlarıyla tespit etmek mümkün." dedi.

Esenyurt'ta siyahi vatandaşlara ev kiralanmıyor iddiası! 

Kamerunlu Nagehan- Calvin Essembion isimli bir çift Esenyurt'ta bir sitede daire kiralamak istedi. Görüştükleri emlakçı söz konusu sitede siyahi vatandaşlara ev kiralanmadığını dile getirdi. 

Siyahi Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Siyahi Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Bayar tarafından kuruldu.

Alacağınız evin yaşına dikkat edin!

TDMD Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi Gökmirza, ev alırken binaların yaşına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Gökmirza, "Çok yaşlı ev almamakta fayda var. 35-40 senelik bir evin deprem riski yüksektir'' dedi.

Türk mimar Ahmet Yılmaz'ın büyük başarısı!

ATÇILIK konusunda dünyanın en önemli ülkelerinden biri olan Hollanda’da Milli Binici Efe Siyahi’nin çiftliği Carpe Diem, Türk mimar Ahmet Yılmaz tarafından dizayn edildi. Mimar Yılmaz, Binicilik Hollanda Milli Takımı antrenörünün kendi çiftliğini de çizeceklerini söyledi.

Polimeks ve Rixos'un işbirliği, Eskişehir'e termal otel getirdi!

Polimeks İnşaat'ın sahipleri Erol Tabanca ve Cem Siyahi'nin memleketleri Eskişehir'de yaptırdığı otelin işletmesini Rixos aldı. 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Eskişehir'deki otelde 164 oda yer alıyor...

Polimeks İnşaat ve Rixos Hotels’den Eskişehir için işbirliği imzası!

İki şirket arasında yapılan devir teslim anlaşmasınıPolimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve Polimeks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Siyahi imzaladı.

siyahi Haberi

siyahi

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yabancı uyruğa sahip G. C. E. Geçen yıl Türk olan eşi ve kız çocuklarıyla K. İsimli sitede ev kiralamak istediler. K. İsimli sitenin emlak ofisine ilk olarak Türk olan eşi girdi ve eşine, sitede aranılan şekilde uygun konut olduğu belirtildi. Ardından G. C. E. Eşinin yanına geldiğinde ise siyahileri siteye kabul etmedikleri belirtildi.

G. C. E ise bu olayı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) bildirdi. TİHEK, C. R. E. İsimli emlak ofisi B. Ş için 5 bin Türk Lirası idari para cezası kararı verdi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 31 Mayıs 2022 tarihinde saat 00.59’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,39 Türk Lirası, euro 17,66 Türk Lirası, altının gramı ise 976,62 Türk Lirası değerinde.

Ünlü ekonomi profesörü Aylin Seçkin...