28 / 04 / 2024

Siyanür

Siyanür

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Siyanür çok riskli bir şey. Öyle bakkal dükkanına ruhsat verilir gibi verilmez bunlar. Üzerinde çalışılır, zaman içerisinde çözülür' dedi.

Artvin maden sahalarına bilirkişi incelemesi!

Artvin'de, Yukarı ve Aşağı Maden köylerinde altın madeni işletmesi ve kurulacak siyanür havuzlarına karşı verilen, 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali istemiyle açılan dava sonrası bölgede bilirkiş heyeti inceleme yaptı.

Bakan Güllüce: Tarım alanları için siyanür riski yok

Bakan Güllüce, Kaz Dağları’nda 24 köyün su sağlayan Ağı Dağı’nda siyanürle altın aramaya izin verilmesi üzerine “tarım alanları için risk yok” diyerek siyanürlü aramayı savundu.

İdris Güllüce: Siyanür çok riskli bir şey!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Siyanür çok riskli bir şey. Öyle bakkal dükkanına ruhsat verilir gibi verilmez bunlar. Üzerinde çalışılır, zaman içerisinde çözülür' dedi.

Gesu Arıtma, yurtdışı projelere ağırlık verecek!

Ağırlıklı olarak ağır metal, krom, nikel, çinko, siyanür, fosfat, bakır arıtmaları yaparak daha çok otomotiv ve yan sanayii kuruluşlarına hizmet veren Gesu Arıtma, sektördeki yerini yurtdışı projelerle güçlendiriyor.

Eti Gümüş, siyanür tartışmasına karşı kendisini savundu!

Kütahya'daki siyanür tartışmasında Çevre Mühendisleri Odası'na karşı 30 bin liralık tazminat davası açan Eti Gümüş risk eleştirilerine karşı kendini savundu: Yaşamın kendisi zaten bir risktir...

Kütahya, Siyanür barajı etrafından önlem alındı mı

TMMOB çevre Mühendisleri Odası, Kütahya'daki siyanür atık barajı etrafındaki içme sularından ve yer altı sularından numunelerin alınıp, laboratuvarlarda analiz edildikten sonra kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini bildirdi

Kütahya'daki Siyanür Barajı'nın çökmesi tehlikeli değil mi

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara  şžubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Özhan, Kütahya'daki Siyanür Barajı'nın çökmesi ile ilgili köyleri boşaltacak kadar ciddi bir  tehlike görmediklerini belirtti

Şişli`deki eski likör fabrikasının imarı durduruldu

Şişli'deki eski likör fabrikası arazisinin devri bir grup CHP'li araziye ilişkin İBB tarafından yapılan "uygulama imar plan tadilatıI ve nazım imar planının iptali ile yürütmenin durdurulması" istemiyle dava açtı.

Konut stoğu arttı ofis karlı yatırım

GYODER Başkanı Bekir Cumurcu, konut stoğunun erimesinin vakit alacağını, gelecek üç yılda ofis yatırımlarının, gayrimenkulun parlayan yıldızı olacağını söyledi.

Başarır İnşaat`tan Kartal`a 17 katlı iki plaza!

Başarır İnşaat İstanbul Kartal'da 17 katlı 2 plaza inşa edecek. Her iki plazanın çatısında helikopter pistinin de yer aldığı projenin 2010 yılında tamamlanması öngörülüyor.

"Demirdeki zam inşaat sektörünün önüne demir perde örüyor"

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkan Vekili Tahir Tellioğlu, demir fiyatlarındaki aşırı zam nedeniyle inşaat sektörünün önüne adeta demir perde örüldüğünü belirterek, 'Bu perdeyi, hükümet, demir-çelik üreticileri ve müteahhitler el ele verip kaldır

`Yılda 1 milyon daire yaparsak açık kapanır'

Konut açığının ancak yılda 1 milyon konut yapılmasıyla kapanacağını söyleyen Ağaoğlu, en hızlı zamanlarda bile bu rakamın 400 binde kaldığını belirtti. Aziz Üstel'e konuk olan Ali Ağaoğlu, turizm yatırımlarını da anlattı.

Konut portföyü yüzde 35 büyür, faizlerde fazla sıçrama olmaz

Türk bankacılık sektörü, konut kredilerine ilişkin yılbaşında açıkladığı yüzde 42'lik büyüme oranını revize ederek yüzde 35'e çekti. Buna gerekçe olarak uluslararası finans piyasalarında yaşanan çalkantıyı gösteren bankacılar, buna rağmen kısa vadede faiz

Siyanür Haberi

Siyanür

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Siyanür çok riskli bir şey. Öyle bakkal dükkanına ruhsat verilir gibi verilmez bunlar. Üzerinde çalışılır, zaman içerisinde çözülür. Bu kadar tehlikeli, bu kadar önemli bir konu, her dakika yapılacak kadar rutin bir iş değildir" dedi.


Çeşitli programlar için Rize'ye gelen Bakan Güllüce, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete'yi makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.


Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güllüce, yapımı süren Ovit tüneline ilişkin soru üzerine, Ovit tüneli sonrası Rize'de oluşacak stratejik gelişmeleri incelemek üzere çalışma yapacaklarını belirterek, "Ovit tüneli bitmeden önce burada bazı hazırlıkların yapılması lazım. Rize'nin ve Doğu Anadolu'nun kaderinde çok önemli bir yer tutacak Ovit...