02 / 05 / 2024

siyasi iktirdar gayrimenkulü naısl etkiler

siyasi iktirdar gayrimenkulü naısl etkiler

Borsadaki yükseliş ile döviz ve faizdeki düşüşün ekonomiye bir günlük katkısı 100 milyar liraya ulaştı. TL dolar karşısında % 5 ile 7 yılın en büyük günlük yükselişini gerçekleştirdi . Borsa 7 milyarlık rekor hacme ulaştı

Erken seçim kararı gayrimenkul sektörünü nasıl etkiler?

Erken seçim parlamentoda çoğunluğa sahip siyasi partilere tanınan bir imtiyaz olarak belirtiliyor. Peki, erken seçim kararı gayrimenkul sektörünü nasıl etkiler?

Aziz Torun: Lokomotif sektör gayrimenkul!

Aziz Torun Türkiye'de ekonomik, siyasi ve toplumsal sorunlara rağmen gayrimenkul sektörünün büyüdüğünü ifade etti. Torun ''Bu yıl da ekonominin genelinin üzerinde bir büyüme bekliyoruz'' dedi.

Ofton 2016'da turizm ve gayrimenkul yatırımları yapacak!

Ofton İnşaat tarafından şirketin eş başkanları Yusuf Şimşek ve İsmail H. Altun tarafından yapılan açıklamalarda "2016 yılıyla birlikte gayrimenkul sektörümüz, siyasi ve ekonomik istikrann da ışığında özlenen seviyelere gelecektir" denildi.

Rusya ile olan kriz Alanya'da gayrimenkul alımlarını etkiliyor mu?

Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi gerilimin etkileri her alanda hissedilmeye başladı. Gayrimenkul satışının en fazla yapıldığı Rusya’dan ön anlaşma iptalleri gelmeye başladı. Şuana kadar yapılan tüm alım anlaşmaları iptal edildi.

Siyasi belirsizlik yatırımcıyı ve tüketiciyi vazgeçirmedi!

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, yılın 3’üncü çeyreğine ilişkin raporda, siyasi belirsizlik ile terör sorununun tüketici ve yatırımcıyı vazgeçirmediğini ortaya koydu.

Emlak ve gayrimenkul satışlarında Aralık ayı beklentisi!

Seçim sonrasında siyasi belirsizliğin ortadan kalkması ve bunun finansal piyasalara olumlu yansımalarıyla birlikte emlak ve gayrimenkul sektöründe Aralık ayından itibaren satışların tepe noktasına çıkması bekleniyor.

Bünyamin Önel: Gayrimenkul sektörü harekete geçti!

Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, 7 Haziran'dan sonra yaşanan siyasi belirsizliğin sona ermesiyle beraber gayrimenkul sektörünün harekete geçtiğini belirtti.

Gayrimenkul sektörü harekete geçiyor!

7 Haziran'dan sonra yaşanan siyasi belirsizlik gayrimenkul sektörünü olumsuz yönde etkide. 1 Kasım seçimlerinin ardından ise yaşanan siyasi belirsizliğin son bulması emlak piyasasını da harekete geçirdi.

Gayrimenkul yatırımcısı ve emlak piyasası hareketlenecek!

Siyasi belirsizlik gayrimenkul sektörünü olumsuz yönde etkilerken, emlak satışları da bu durumdan oldukça etkilendi. Ancak 1 Kasım seçimlerinin ardından yaşanan siyasi belirsizliğin son bulması emlak piyasasını da harekete geçirdi.

Gayrimenkul sektörü Kasım ayında harekete geçti!

Siyasi belirsizliğin sona ermesi gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. Aylardır yeni projelerini satışa sunmak için bekleyen şirketler kayıpları yılın son 2 ayında telafi için çalışacak. Kasım'da 7 bin 500 markalı konutta satış ve ön satış başlayacak.

Gayrimenkul sektöründe seçimden sonra yatırımlar artacak!

Gayrimenkul sektörü, seçimin ardından yatırıma odaklanmak istiyor. Sektör temsilcileri, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla iç piyasada satışların artmasını, ve yurt dışından da “baraj kapağı açılmış su gibi” yatırım akmasını bekliyor.

Siyasi iktidarla gayrimenkul sektöründe bahar havası esecek!

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, "Hükumetin kurulması ve istikrarın devam etmesiyle gayrimenkul sektöründe bir bahar havası esecek" dedi.

Siyasi iktidarla gayrimenkul sektörüne bahar gelecek!

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uyan: "Hükumetin kurulması ve istikrarın devam etmesiyle gayrimenkul sektöründe bir bahar havası esecek" dedi. Hamit Demir ise "Sandıktan, piyasaların beklediği istikrar havasını yaratacak bir sonuç çıktı" ifadelerinde

siyasi iktirdar gayrimenkulü naısl etkiler Haberi

siyasi iktirdar gayrimenkulü naısl etkiler

AK Parti'nin 13 yıllık tek parti iktidarı ile 'siyasi belirsizlik' kavramını tarihin çöplüğüne gömen piyasalar, haziran seçimlerinin ardından 5 ay boyunca yaşanan kâbustan 1 Kasım seçimleri ile uyandı. AK Parti'yi tekrar tek başına iktidara taşıyan seçim sonuçları Türkiye piyasalarında adeta bayram havası estirdi. Borsa İstanbul dünyanın en fazla yükselen borsası olurken, TL de dolara karşı en fazla değer kazanan para birimi oldu. Üçüncü seçim olasılığını ortadan kaldıran tek parti iktidarının sadece bir günlük kazancı bile 100 milyar TL'ye ulaştı. 


TL DESTAN YAZDI 

Geçen haftanın son işlem gününde 2.9174 TL olan dolar, seçim sonrası ilk işlem gününe sert düşüşle başladı. Dolar, gün içerisinde 2.7580 TL ile 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. TL, dolar karşısında yüzde 5 ile son 7 yılın en...