04 / 05 / 2024

Siyasi istikrar bankaları nasıl etkiler

Siyasi istikrar bankaları nasıl etkiler

Fitch'ten seçim yorumu: "Sonuç, Türk bankaları için önemli. Siyasi belirsizliğin sürmesi negatif olur. Siyasi istikrar ise bankaların görünümü için faydalı olacaktır."

Fitch'ten ABD'li bankalar için 'zayıf performans' beklentisi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu sene ABD bankaları için daha zayıf finansal performans beklediğini ve bu performansın iş modeline, varlık yoğunluğuna ve mevduatların çeşitliliği ile istikrarına bağlı değişebileceğini belirtti.

Stoklar erimeden konut almanın tam zamanı!

Konuta yatırımı için en avantajlı döneme girildiğinin dile getiren Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, siyasi istikrarın etkisiyle yakın dönemde konut stoklarının azalmaya başlayacağını ifade etti.

Ekonomik ve siyasi istikrar kalkınma hızını zirveye taşıyacak!

Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör seçim sonuçlarını değerlendirdi. İşte, Veysel Bakgör'ün seçim değerlendirmesi... 

Siyasal istikrar dönüşüm projelerini canlandıracak!

ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, seçim sonucunda sağlanan siyasi istikrarın inşaat sektöründe gerek devam eden gerekse yeni başlayacak projeler için olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.

Zeki Celep: 15 Temmuz sonrası ekonomik ve siyasi istikrarı devam ettirdik!

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Celep 15 Temmuz değerlendirmesinde bulundu. Celep, "15 Temmuz'un ardından bir yılı geride bıraktık. Dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir darbe girişiminin yaralarını hızla sardık. Milletçe el ele vererek, ekonomik büyüme ve siyasi istikrarı devam ettirdik." dedi.

Siyasi istikrar konut satışlarını artırdı!

Bugün TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış gösterdi. Konuyla ilgili gayrimenkul şirketi tepe yöneticilerinin görüşlerini paylaştı.

Yılmaz Aydoğan: İstikrarın devamı ekonomiye yansıyacak!

Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, siyasi iktidarın istikrarının ekonomiye can vereceğini ifade etti. Aydoğan Tuzla ve Pendik'te yer alan 2 konut projesinin de devam ettiğini söyledi.

Pana Yapı yurtdışında proje geliştirecek!

Pana Yapı İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz, Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik atılımlar ve siyasi istikrarın bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyledi.

Hakan Özyazıcı: 2017'de yatırımlarımız devam edecek!

Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı; “15 Temmuz’da gerçekleştirilen bu hain darbe girişiminin yalnızca siyasi istikrarımıza değil, aynı zamanda ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerimize de kastettiği görülüyor” dedi.

Türkiye gayrimenkulde dünyanın gözdesi oldu!

Türk inşaat sektörü, ekonomik ve siyasi istikrar sayesinde dünyanın gözdesi oldu. Ülkede başlatılan mega proje hamlesi, dünyanın yakın gelecekteki faaliyetlerine yön verecek

Siyasi istikrar ofis ticaretini arttırdı!

Ticari gayrimenkul üzerine finansal ve profesyonel hizmetler veren, yatırım yönetimi alanında danışmanlık hizmetleri sunan JLL'in Türkiye ofisi, 2015'i yaklaşık 1 milyar TL tutarında beş alımsatım işlemi ile tamamladı.

İstikrar inşaat sektörünü hızla büyütecek!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, inşaat sektörünün ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamış bir ülkede daha güçlü bir yapıda yoluna devam edeceğini belirterek "Bu da bizi yatırım yapmaya teşvik edecek" dedi.

Yeni uydu kentler büyümeyi katlayacak!

EROĞLU Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Türkiye'nin geçtiğimiz 10 yıl içerisinde sergilediği ekonomik güç ve siyasi istikrar sayesinde küreselleşen dünyada bölgesi için kritik öneme sahip.

Siyasi istikrar bankaları nasıl etkiler Haberi

Siyasi istikrar bankaları nasıl etkiler

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından, seçim sonuçlarının Türk bankaları için önemli olacağına işaret edilerek, "Siyasi belirsizliğin devam etmesi negatif olur. Siyasi istikrar ise güveni artırması ve büyümeyi desteklemesiyle bankaların görünümü için faydalı" denildi. Açıklamada, Türk bankacıları için risklerin yükseldiği belirtilerek, ancak şimdiye kadar finansal rasyoların iyi desteklendiği de ifade edildi. 


RİSKLER DE YÜKSELDİ

TL'deki değer kaybının, bankaların varlık kalitesi, sermayesi ve döviz likidite pozisyonu için riskleri yükselttiği kaydedilen açıklamada, "TL, bu yıl dolar karşısında politik istikrarsızlık, ekonomik yavaşlama ve Fed'in faiz artırım beklentileri doğrultusunda yüzde 26 değer kaybetti" denildi.


ZARARLAR ABSORBE EDiLiR

FITCH, "Bankaların döviz cinsinden kredilerden zarar yazmalarını bekliyoruz. Ancak borcun vade profili oldukça uzun olabilir ve bu da bankaların zararları zaman içinde absorbe edebileceği anlamına geliyor. Bankaların hala TL'deki ılımlı...