06 / 05 / 2024

Slovenya demiryolu ihalesi

Slovenya demiryolu ihalesi

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.

Deniz Yavuzyılmaz'dan Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Demiryolu ihalesi iddiası!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesine yönelik çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

"Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapım İşi"nin yaklaşık Değeri 16 milyar 338 milyon 146 bin 708 TL olarak belirlendi.

Yapı Merkezi'nden Slovenya demiryolu ihalesinde atak!

Uluslararası alanda büyük projeler hayata geçiren Türk inşaat şirketi Yapı Merkezi'nin de içinde olduğu ortak girişim Slovenya'nın son senelerdeki en büyük inşaat projesi olan Divaca-Koper Demiryolu projesinin 1'inci bölümünün ihalesini de aldı. 

Yapı Merkezi, Slovenya'da demir yolu ihalesinin 1. kısmını kazandı!

Slovenya’nın en büyük altyapı projelerinden Divaca-Koper Demiryolu’nun çift hatta çıkarılma projesini hayata geçirmek üzere Slovenya Devleti’nin kurduğu 2TDK Şirketi’nin iki bölümde düzenlediği ihalelerin 1. Kısmını da Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu aldı. 

Yapı Merkezi, Slovenya'da demir yolu ihalesi kazandı!

Türk İnşaat şirketi Yapı Merkezi'nin de içinde yer aldığı ortak girişim, Slovenya'da demir yolu ihalesi kazandı...

Yapı Merkezi, Slovenya’nın en büyük inşaat projesinde yer alacak!

Slovenya Devlet Demiryolu şirketi 2TDK’nın, Divaca-Koper Demiryolu’nun çift hatta çıkarılma işlerinin 2. kısmı (LOT 2) için yaptığı ihaleyi Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu aldı.

11 milyar TL'lik Slovenya demiryolu ihalesinde Türkler yarışıyor!

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Adapazarı-Karasu demiryolu inşaatı işinin ihalesi TBMM'de!

Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işinin ihalesi hakkında Sayıştay raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi dün gerçekleştirildi.

Aksaray-Ulukışla demiryolu hattı ihalesi ne zaman yapılacak?

Projesi tamamlanan Aksaray-Ulukışla demiryolu hattı ihalesinin ne zaman yapılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yenileme ihalesi iptal edildi!

TCDD, Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö demiryolu hattının yenilenmesi ihalesi iptal edildi. İhale Bakım Atölyesi'nin ihale dosyasına konulmasının unutulması üzerine iptal etti. 

Slovenya demiryolu ihalesi Haberi

Slovenya demiryolu ihalesi

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için 2 farklı fazla ihale yapılmıştı. Divaca-Koper demiryolu hattının ihalesinde final listesine kalan 3 teklifte Türk. Listede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat bulunuyor. 2026'da faaliyete geçecek demiryolu için şirketler tekliflerini 1 Şubat 2021’e kadar sunacak. 11 milyar liralık projede Türkler yarışacak, sonucunda da Türkler kazanacak.

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için yapılan ihaleyi kaleme aldı.

İşte Kerim Ülker'in 'Türkler yarışacak, Türkler kazanacak' başlıklı yazısı...

Türkiye’de 2020 yılı müteahhitlik sektörü açısından pek parlak bir sene olmadı. Hem iç pazarda hem de global...