09 / 05 / 2024

Smart Highway teknolojisi

Smart Highway teknolojisi

Hollanda'da denenen Smart Highway (akıllı otoban) teknolojisi ile az enerjiyle yüksek gece görüşü sağlandı. Sokak lambalarının sonunu getirecek proje ile otobanların kenarları şerit ışıklarla aydınlatılıyor.

Akıllı otoban teknolojisi ile aydınlatma maliyetleri düşecek!

Hollanda'da denenen Smart Highway (akıllı otoban) teknolojisi ile az enerjiyle yüksek gece görüşü sağlandı. Sokak lambalarının sonunu getirecek proje ile otobanların kenarları şerit ışıklarla aydınlatılıyor.

Vestel 55U9700 55'' 139 Ekran Smart 4K Ultra HD TV kaç TL,özellikleri neler? 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Vestel 139 Ekran Smart 4K Ultra HD TV sahip olduğu gelişmiş teknolojisi ile çokça tercih ediliyor. Her bütçeye uygun fiyatıyla da yüzleri güldürüyor.

Arzum AR4095 Smart Cyclone Toz Torbasız Filitreli Süpürge kaç TL,en ucuza nereden alınır? 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Arzum Smart Cyclone Toz Torbasız Filitreli Süpürge, sahip olduğu 899 Watt'lık yüksek emiş gücü ve Hepa filtreleme teknolojisi sayesinde tozları tamamen hapseder. 

Xiaomi Smart Air Fryer ile yemek yapmak artık çok kolay! İşte Xiaomi Smart Air Fryer fiyat listesi

Xiaomi Smart Air Fryer daha az yağ ve kalori ile daha sağlıklı yemekler yapmanızı sağlayan teknolojisi ile her evde yerini almaya devam ediyor. Peki, Xiaomi Smart Air Fryer fiyatları ne kadar? İşte 30 Ağustos 2022 fiyat listesi...

LG Smart TV fiyatları ne kadar? İşte LG Smart TV Nisan 2022 fiyat listesi!

Yeni bir televizyon arayışında olanlar tüm yeni nesil televizyon fiyatlarını araştırıyorlar. Bir televizyondan daha fazlasını sunan LG Smart TV'ler teknolojisi ve şık tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Peki, LG Smart TV fiyatları ne kadar? İşte LG Smart TV Nisan 2022 fiyat listesi...

Turkcell Pasaj'dan Huawei P Smart S'ye 1100 TL indirim! Görünce çok şaşıracaksınız! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Turkcell Pasaj'dan Huawei'in sevilen telefonu Huawei P Smart S'ye yüzde 31 yani 1100 lira indirim geldi! Görünce çok inanamayacaksınız! Peki, Turkcell Pasaj'da Huawei P Smart S fiyatları ne kadar? İşte 2022 Mart fiyat listesi...

A101'de Aldın Aldın Kampanyası! Hi-Level Ultra HD WEBOS Smart Led Tv satışta! İşte fiyat bilgisi!

Türkiye'nin en büyük zincir marketleri arasında yer alan A101 teknolojik ürünlerinin satışına devam ediyor. A101 Hi-Level markalı HL55FMN243 55'' Ultra HD WEBOS Smart Led Tv'yi satışa sundu. İşte ürün ve fiyat bilgisi...

BİM'de Ultra HD Android Smart QLED TV satışta! İşte 22 Mart 2022 fiyat bilgisi...

BİM Ultra HD Android Smart QLED Televizyonunu  internet sitesinden satışa çıkardı. Peki BİM'de Ultra HD Android Smart QLED TV kaç lira? İşte Ultra HD Android Smart QLED TV ürün ve fiyat bilgisi...

Bu fırsatı sakın kaçırmayın! Lenovo Yoga Smart Tab'e 1300 TL indirim! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Turkcell Pasaj'da Lenovo Yoga Smart Tab ZA530004TR'ye bin 300 lira indirim uygulandı! Fiyatını görünce şok olacaksınız! indirimden faydalanmak için tek yapmanız gereken Turkcell Pasaj'ın resmi sitesinden bu tableti satın almak! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Arçelik 4K Smart TV'de 1.000 TL indirim! İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Arçelik 4K Smart TV'de yeni bir kampanya başlattı. Televizyon alacakları sevindiren kampanyanın detayları belli oldu. İşte Arçelik 4K Smart TV Mart 2022 fiyat listesi...

Smart Bilimsel Ve Teknik Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Smart Bilimsel Ve Teknik Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de Volkan Keser tarafından kuruldu. 

Smart Trade Coin ile 2 milyar dolarlık vurgun!

Kripto para borsasında vurgun vakaları her geçen gün artıyor. Son olarak Smart Trade Coin ile 2 milyar dolarlık vurgun yapıldığı iddia edildi. 

Smart Group Otel Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Group Otel Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  1 milyon TL sermaye bedeli ile Haıtham A.A.S.E tarafından kuruldu.

Smart Trade Coin ile 2 milyar dolar vurgun!

2 milyar dolar çaldığı ve halen faaliyetlerine devam ettiği iddia edilen Smart Trade Coin hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Smart Highway teknolojisi Haberi

Smart Highway teknolojisi


Hollanda'da denenen Smart Highway teknolojisi ile az enerjiyle yüksek gece görüşü sağlandı. Sokak lambalarının sonunu getirecek proje ile otobanların kenarları şerit ışıklarla aydınlatılıyor.


Otoyolların aydınlatılmasında bir sonraki aşama olan akıllı otoban (Smart Highway) teknolojisi Hollanda'da bir pilot projede başarıyla test edildi.


Tasarımcı Daan Roosegaarde'nin şirketi Studio Roosegaarde'nin altyapı şirketi Heijmans ile gerçekleştirdiği işbirliği ile hayata geçen proje ile otobanların kenarları aydınlatma şeritleriyle donanacak.


Gece görüşünü artıran şeritler gündüz şarj olarak gece en az 8 saat ışık verecek ve gece yolda ilerleyen sürücülerin işini kolaylaştıracak.


Yol kenarı aydınlatma teknolojisi Smart Highway eksi 5 dereceye kadar aydınlatma hizmeti verebilecek.


Projenin Hollanda'dan sonra Çin ve Japonya'da denenmesi bekleniyor. Buralarda başarılı olması durumunda tüm dünyada denenmesi mümkün olacak.


SOKAK LAMBALARININ SONU MU?

Projenin yayılması sokak lambalarının azalacağı anlamına da gelebilir....