05 / 05 / 2024

Smartcon Big Data Big Ideas konferansı

Smartcon Big Data Big Ideas konferansı

İnternetten sonraki ikinci sanal devrim "Big Data" ile başlayan yeni çağın aktörleri İstanbul'da düzenlenen "Smartcon Big Data Big Ideas" konferansında bir araya geldi.

Big Country Büyükçekmece'de yüzde 25 peşin, 15 ay vade fırsatı!

Akyapı tarafından Büyükçekmece'de yükselen Big Country projesinde 25 peşin, 15 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor. 

Big Mac endeksine göre TL'nin dolar karşısında değeri ne kadar olmalı?

The Economist dergisi tarafından yayımlanan ve ismini de ünlü hamburger Big Mac’ten alan Big Mac endeksine göre 2024 yılının Ocak ayında Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değeri olması gerekenden yüzde 14,83 daha az...

Big Country'de yüzde 50 peşin, yüzde 50 teslimde ödeme avantajı! 

Akyapı tarafından Büyükçekmece'de yükselen Big Country projesinde yüzde 50 peşin, yüzde 50 teslimde ödeme avantajıyla satışlar devam ediyor.  Peki Big Country'de konut fiyatları ne kadar? Hangi tip konutlar yer alıyor? İşte ayrıntılar...

Club Big Blue Suites Hotel'in oda sayısı artırılıyor! 73 milyon TL'lik yatırım için düğmeye basıldı!

Alanya'daki Club Big Blue Suites Hotel'in oda sayısı artırılıyor. Söz konusu kapasite artışı 73 milyon 124 bin 800 TL'ye mal olacak.

Big Okyanus İnşaat Mekanik Yazılım Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Big Okyanus İnşaat Mekanik Yazılım Tasarım Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mert Can Tunca tarafından kuruldu.

Çırağan 57 Residences'ta yaşam başladı! 1+1'ler 1 milyon dolardan başlayan fiyatlarla!

Data Expert tarafından İstanbul'un en güzel manzarasına sahip Beşiktaş'ta hayata geçirilen Çırağan 57 Residences'ta Haziran ayı itibariyle oturumlar başladı. Çırağan 57 Residences'ta 1+1'ler 1 milyon dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. 

Big Country satışta! Teslimler Aralık 2024'te başlıyor

Akyapı imzalı Büyükçekmece'de 225 bin 90 metrekarelik arsa üzerine kurulan Big Country projesinde satış baladı. İnşaat çalışmaları devam eden proje Aralık 2024'te teslim edilecek.

Bu uygulamaya rağbet çoğalıyor! 6 günde 500.000 indirmeye ulaştı

OpenAI'nin ChatGPT uygulaması, bugünün 11 küresel pazara daha yayılmasından önce yalnızca ABD ve iOS olmasına rağmen muhteşem bir başlangıç ​​yaptı. Uygulama zekası sunucusu data.ai aracılığı ile yapılan yeni bir analize göre, uygulama lansmanından bu yana ilk altı günde yarım milyon indirmeyi çokta

Big Chefs'in halka arz büyüklüğü 832,5 milyon Türk Lirası oldu! 1,8 milyon yatırımcı katıldı! 

3-5 Mayıs tarihlerinde talep toplanan Big Chefs'in toplam halka arz büyüklüğü 832,5 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...

Ocak ayında herkes SUV’a bindi! Tercihler artık değişiyor!

Ocak 2023’te 37 bin 288 adetle rekora imza atan otomobil pazarında ağırlık SUV modeller oldu. ODMD Magma Data verilerine göre, SUV’lar 21 bin 94 adetle pazarda yüzde 55,6 pay sahibi oldu.

En fazla o uygulama para kazandırdı! işte 2022 yılının 'en'leri

Data.ai, 2022 senesindeki ''en'' leri açıkladı. İşte 2022 senesinde en çok indirilen mobil uygulama ve oyunlar

Kritik veriyi TÜİK açıkladı! Rakamlar şok etti!

Gerek duyulduğu alanlarda, data toplayıp ve istatislikler üreterek bunları bilgi haline getiren TÜİK, Değerlendirmeler ve analizler sonucu, 2022'nin son ayı Aralık ayına ait tüketici güven endeksinde yaşananları açıkladı.

Data Tasarım Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Data Tasarım Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hacı Halıl Bursalı tarafından kuruldu.

Smartcon Big Data Big Ideas konferansı Haberi

Smartcon Big Data Big Ideas konferansı

Türkiye'nin önde gelen bilgi teknolojisi şirketlerinden BimSA'nın da sponsorları arasında yer aldığı zirvede, BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, "Büyük Veri İle Aranızdaki Mesafe" sunumunda veri üretiminin artışındaki hıza vurgu yaparak, şirketlerin data merkezli çalışma sistemi ile dünya devi olduklarına dikkat çekti. 



BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, "Dijital ve fiziksel endüstri aynı anda ve hızla büyüyor. Sabancı Grubu şirketlerinin bugüne kadar ürettikleri toplam veri 2,5 PetaByte'a ulaştı, üretilen veri miktarı her yıl yüzde 25 artıyor. Sabancı Topluluğu şirketlerinden BimSA da 40 yıllık bilgi teknolojileri tecrübesi ile, şirketlerin dijitalleşmesine rehberlik ediyor. Veri üretimindeki artış hızı girişimcilere sıra dışı işler yaptırabildi. Artık şirketler analitik veri oluşturabilen güvenli yazılımlar sayesinde ürettikleri veriyi ürün olarak kullanabiliyorlar. Dünyanın en değerli perakendecisi "Alibaba"nın envanteri yok, dünyanın en...