08 / 05 / 2024

SOCAR hisseleri

SOCAR hisseleri

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin hisselerinin 20 Eylül'den itibaren halka arz edileceği bildirildi.

SOCAR Petkim'deki hisselerini satmayı planlıyor!

Azerbaycan'ın kamu enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor. Açıklamaya göre Petkim hisseleri son iki yılda 1.8 liradan 4.35 liraya yükseldi, bu nedenle satılmak isteniyor.

Çinli Evergrande'nin hisseleri atama haberinin ardından yükselişe geçti!

Borç yükü altında olan China Evergrande Group'un hisseleri, şirketin yönetim kuruluna bir devlet şirketi yetkilisini atamasından sonra artışa geçti.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Çinli emlak şirketlerinin hisseleri sert düştü!

Çin'de borç krizinde olan emlak sektöründe sular durulmak bilmiyor. Şimdi de Shimao unvanlı şirketin yaşadıkları sektör hisseleri üzerinde olumsuz fiyatlamalar yaşanmasını sağladı. 

Evergrande hisseleri 11 yılın en düşüğünde!

Guangdong eyalet yönetiminden mali destek istemek zorunda kalan Çinli gayrimenkul devi Evergrande'ın hisseleri bugün yüzde 12'nin üzerinde değer kaybetti. Hisseler 11 senenin en düşük seviyesine indi. 

Evergrande'nin hisseleri yüzde 14 değer kaybetti!

Çin emlak devi Evergrande krizi hala devam ediyor. Şirketin hisseleri, Hong Kong'da 17 günün ardından yeniden işlem görmesiyle beraber bu sabah yüzde 14 değer kaybına uğradı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çinli emlak şirketi Evergrande'nin borçlarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde çalışmalar devam ederken şirketin hisseleri bugün Hong Kong borsasında işleme kapatıldı.

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Doğuş GYO hisseleri taban oldu!

Doğuş Holding ana ortağı olduğu Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndaki hisselerinin 32 milyon adetlik bölümünün Borsa İstanbul pay piyasasında bir yıl içinde satışının yapılacağını belirtti. Açıklama sonrası Doğuş GYO hisseleri taban oldu.

ABD’nin en büyük konut kredisi sağlayıcısının hisseleri 1 günde yüzde 71 arttı!

Ünlü forum sitesi Reddit, konut kredisi sağlayıcısı olarak hizmet sunan Rocket Companies adlı şirketi yükseltti. Reddit'in borsa konuşulan bölümü WallStreetBets’teki kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören Rocket hisseleri bir gün içerisinde yüzde 71 yükseldi. 

Miras kalan tarla hisseleri için kamu bankalarından ucuz mirasçı kredisi!

Atadan, dededen tarla kalan mirasçıların kardeşlerindeki hisseleri de satın alabilmesi için kamu bankalarından ucuz mirasçı kredisi sunulacak. 

Kapital Yatırım Holding'in hisseleri borsa kotundan çıkarılıyor!

Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil'e ait olan Kapital Yatırım Holding'in hisseleri borsa kotundan çıkarıldı.

Galatasaray hisseleri derbi sonrası yükselişe geçti!

Süper Lig'in 23. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray'ın, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 yenmesinin ardından, Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray hisseleri yüzde 20 değer kazandı.

SOCAR hisseleri Haberi

SOCAR hisseleri

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.


SOCAR'dan yapılan açıklamada, şirketin hisselerinin 20 Eylül'den itibaren halka arz edileceği bildirildi.


Açıklamada, SOCAR'ın yurt dışı finans piyasalarından elde ettiği tecrübeyle Azerbaycan'ın finans piyasasının daha da geliştirilmek istendiği, Azerbaycan vatandaşlarına yeni bir yatırım olanağı sunulmasının hedeflendiği kaydedildi.


Arz edilecek hisselerin miktarı konusunda bilgi verilmezken, dolar hisselerinin yıllık yüzde 5 kazanç getireceği belirtildi. SOCAR'ın halka arz edilecek hisseleri vergiden muaf olacak ve hisse sahiplerine her üç ayda bir faiz ödenecek.


SOCAR hisselerinin halka arzıyla ilgili ayrıntılar 16 Eylül'de kamuoyuna...