04 / 05 / 2024

SOCAR Petrol ofisini alacak mı

SOCAR Petrol ofisini alacak mı

SOCAR CEO'su Yavuz: Petrol Ofisi satış sürecini takip etmemiz yönünde Başkan Abdullayev'in talimatı var ama bu satın alma anlamı içermiyor.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

OMV Petrol Ofisi'nin Aliağa'daki depolama tesisleri satılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın liderliğinde bir grup uluslararası yatırımcı, OMV Petrol Ofisi AŞ’nin Aliağa’daki Depolama Tesisleri’nin satışı için OMV Aktiengesellschaft ile anlaştı.

SOCAR'ın tahvilleri kamuoyuna tanıtıldı!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR), ihracını gerçekleştirmeye hazırlandığı tahviller törenle kamuoyuna tanıtıldı.

SOCAR halka açılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin hisselerinin 20 Eylül'den itibaren halka arz edileceği bildirildi.

Socar Tower'a en iyi ofis ödülü!

Tekfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin Genel Merkezi SOCAR Tower, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından "Yılın En İyi Uluslararası Ofis Binası Projesi" seçildi.

SOCAR'ın gözü Petrol Ofisi'nde!

SOCAR CEO'su Yavuz: Petrol Ofisi satış sürecini takip etmemiz yönünde Başkan Abdullayev'in talimatı var ama bu satın alma anlamı içermiyor.

OMV Petrol Ofisi'ne Socar ve Opet talip!

Petrol Ofisi’ni toplam 3 milyar dolara alan Avusturyalı OMV 10 yıl sonra dağıtımdan çıkıyor. Kulislere göre PO’nun talipleri arasında Azeri Socar ve Koç’un Opet’i var.

Socar Aliağa Rafinerisi kapasite artışı için ÇED süreci başladı!

Azerbaycan petrol şirketi Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş.’nin İzmir Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık rafineri ve liman projesinde çalışmalar sürüyor. Kapasite artışı yapılacak projede ÇED süreci başladı...

SOCAR ülke merkezini Vadistanbul'a taşıyor!

Vadistanbul'un ofis ve ticari alanlardan oluşan Bulvar etabı petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye merkezine ev sahipliği yapacak. Şirketin blok satın aldığı ofislerin yanı sıra konutların da bulunduğu karma projede 35 bin kişi yaşayacak

Socar, Ayazağa Vadistanbul Bulvar'dan blok satın aldı!

AZERBAYCANLI petrol şirketi Socar, İstanbul Ayazağa'daki 'Vadistanbul Bulvar'dan blok satın aldı. 19 bin metrekare alan için 75 milyon dolar ödeyen Socar, aldığı bloğu merkez binası yapacak.

Socar Vadistanbul Bulvar'dan 75 milyon dolara blok satın aldı!

Vadistanbul'un Bulvar etabı yerli yabancı şirketlerin ilgi odağı oldu. Azerbaycanlı dev petrol şirketi SOCAR, Türkiye merkezi için 19 bin metrekarelik bloku 75 milyon dolara satın aldı..

Socar Vadistanbul'dan bir blok satın aldı!

AZERBAYCANLI petrol şirketi Socar, İstanbul Ayazağa’daki ‘Vadistanbul Bulvar’dan blok satın aldı.19 bin metrekare alan için 75 milyon dolar ödeyen Socar, aldığı bloğu merkez binası yapacak.

SOCAR Petrol ofisini alacak mı Haberi

SOCAR Petrol ofisini alacak mı

SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, Avusturyalı şirket OMV'ye ait Petrol Ofisi hisselerinin satışına ilişkin konuştu. Yavuz, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev'in Petrol Ofisi'nin satışı hakkında yaptığı açıklama sonrası soruları yanıtladı. Dağıtımın, entegrasyonlarının bir parçası konumunda bulunduğuna işaret eden Yavuz, şöyle konuştu: "Türkiye'de 2018 içinde devreye girecek bir rafineriyi inşa ediyoruz. Rafinerimizde halen yüzde 55 tamamlanma oranına ulaşmış durumdayız. 


STRATEJİK BAKARIZ 


Petrol Ofisi satış sürecini incelememiz ve takip etmemiz yönünde Başkan Rövnag Abdullayev'in bir talimatı var, fakat bu mutlaka satın almaya yönelik bir anlam içermiyor. Biz de arkadaşlarımızla süreci izleyip, analiz edeceğiz. Şirketimizin öncelikleri, stratejileri ve hedefleri açısından ele alacağız. Bir gelişme olursa kamuoyunu bilgilendireceğiz." 


1.785 istasyonu hizmette 


Avusturyalı enerji şirketi OMV, 2006 yılında Petrol Ofisi'ni Doğan Şirketler Grubu'ndan yaklaşık 3 milyar dolara satın almış,...