15 / 05 / 2024

Socar Türkiye 2014 yatırımları

Socar Türkiye 2014 yatırımları

enan Yavuz, kendilerine 2018’e kadar ‘Türkiye’nin ilk 3 sanayi şirketi arasında yer alma’ hedefi belirlediklerini, ancak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, “Neden birincilik değil?” diyerek önlerine ‘liderlik’ hedefi koyduğunu söyledi.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

ERA Türkiye'den MEB onaylı gayrimenkul danışmanlığı sertifikası!

Uluslararası gayrimenkul markaları arasında MEB Onaylı Gayrimenkul Danışmanlığı eğitimi veren tek marka ERA Gayrimenkul Türkiye, 2014 yılından bu yana gayrimenkul danışmanlığı eğitimi veriyor.

SOCAR, Türkiye'de yatırıma devam edecek!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev, "Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye’deki yatırımlarımız artarak devam edecektir" dedi.

Kenan Yavuz'dan, Türkiye'ye 10 milyar dolarlık zarar iddialarına açıklama!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "Türkiye'ye 10 milyar dolar zarar ettirildiği şeklindeki iddia, matematik bilimine aykırıdır" ifadesini kullandı.

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine ortak oldu!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Goldman Sachs'ın, Türkiye'nin en büyük yatırımcı şirketi olan SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine 1.3 milyar dolar ödeyerek sahip olduğunu bildirdi.

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesini aldı!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz "Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'ye 1.3 milyar dolar ödeyerek şirketin yüzde 13 hissesine sahip oldu" dedi.

Grohe, son 3 yılda Türkiye'de yüzde 123 büyüdü!

Sıhhi tesisat üreticisi Grohe, Türkiye'de son 3 yılda yaklaşık yüzde 123 büyüme elde etti. Grohe Türkiye, 2014 yılında ise TL bazında yüzde 32 büyüdü.

Türkiye 2014'te 39,8 milyon turist ağırladı!

Türkiye, 2014'te ağırladığı 39,8 milyon turistle yabancı ziyaretçi sayısında dünya 6'ncılığını korudu. Turizm sektörü, dünyada en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014 araştırması açıklandı!

2013’te ‘kur ve faize’ yenik düşen İSO 500, 2014’te bu kez ‘kurdan’ kârlı çıktı. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin faaliyet dışı gelirleri 7.5 milyar liradan 13.6 milyara yükselirken bu rakamın kârdaki payı % 50’ye ulaştı

SOCAR Türkiye yatırımlarına hızlanarak devam edecek!

Kenan Yavuz dünkü ve bugünkü ekonomik dengelerin aynı olduğunu söyledi.SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'dan seçim sonrası açıklama;

Socar Türkiye, Petkim hisse satışını iptal etti!

Socar Türkiye, piyasalardaki belirsizlik nedeniyle Petkim hisse satışını iptal etti. Konuyla ilgili açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

SOCAR Türkiye, Petkim hissesi satacak!

SOCAR Türkiye, Petkim'de sahip olduğu payların bir kısmının satışını yapmak üzere Borsa İstanbul'a müracaat edileceğini duyurdu.

Socar Türkiye 2014 yatırımları Haberi

Socar Türkiye 2014 yatırımları


Socar Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, kendilerine 2018’e kadar ‘Türkiye’nin ilk 3 sanayi şirketi arasında yer alma’ hedefi belirlediklerini, ancak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, “Neden birincilik değil?” diyerek önlerine ‘liderlik’ hedefi koyduğunu söyledi. 


“Petkim’in alımı ve Star Rafinerisi’ne hazırlık dahil bugüne kadar yaptığımız yatırımlar 4 milyar doları aştı. 2018’e kadar rafinerinin devreye girmesi dahil 6 milyar dolarlık daha yatırım yapacağız” diyen Yavuz, memleketi Bayburt’ta bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. Socar Türkiye’nin hedeflerini ve yatırım planlarını da anlatan Yavuz şöyle konuştu: “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e, İzmir Aliağa’daki yatırımların son durumunu anlattık. 2018 hedefimizin Türkiye’nin ilk 3 sanayi şirketi arasına girmek olduğunu söyledik. Aliyev, ‘Neden 1 numara olmayı hedefl emiyorsunuz?’ diye sordu. Biz de ‘Siz yeter ki isteyin, biz 1 numara olmaya dönük...