02 / 05 / 2024

Söğüt İnşaatın kazandığı ihaleler

Söğüt İnşaatın kazandığı ihaleler

Söğüt İnşaat'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihaleler meclis gündemine taşındı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..

TÜSEDAD, 1 litre çiğ süt en az 15 lira 72 kuruşa satılmalı!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), çiğ süt için talebini açıkladı. TÜSEDAD 1 litre çiğ sütün en az 15 lira 72 kuruşa satılmasını belirtti.

Çiğ süt fiyatında büyük hayal kırıklığı! Sütün fiyatı bu kadar olmalıydı...

Ulusal Süt Konseyi’nin 11.5 lira olarak açıkladığı çiğ süt fiyatı üreticiler tarafından tam bir hayal kırıklığı oldu. Üreticilerin süt fiyatlarından beklentisi ise farklıydı, sütün fiyatı bu kadar olmalıydı...

Çiğ süt referans fiyatı market satış fiyatlarını etkilemeyecek!

Süt sanayicileri ve üreticileri, 11,5 lira olan çiğ süt referans fiyatının sütün üreticiler tarafından piyasada satıldığı ortalama rakam olduğunu kaydederek, durumun market fiyatlarında bir değişikliğe neden olmayacağını belirtti.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Altın bilezik fiyatları düştü! Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! 16 Mayıs altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı. Altının gramı tekrar 1300'lü seviyelere gerilerken altın bilezik fiyatları da düştü. Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 16 Mayıs altın bilezik fiyatları.

Son 5 yılın zam şampiyonu süt oldu! Ürünlerdeki zam oranlarını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Son 5 yılda gündelik yaşamda kullanılan ürünlerin fiyatı yüzde 500’ün üzerinde zamlandı. Zam şampiyonu ise süt oldu.

Ayçiçek yağı, un, süt şeker derken nisan ayının zam şampiyonu belli oldu!

TÜİK tarafından açıklana verilere göre,  nisan ayında fiyatı en çok artan gıda Ayçiçek yağı, un, süt şeker derken nisan ayının zam şampiyonu belli oldu!

Ayçiçek, un, süt, peynire rekor zam gelmişti... Herkesin evinde var, bir ürüne daha rekor zam geldi... Hemen alın

Türkiye'de enflasyonla birlikte çok sayıda gıda ürününe zam geldi. Peynir, un, süt ve ayçiçek yağına rekor zamlar gelmişti. Yumurtaya da rekor bir zam geldi. Yumurta alabilen vatandaşların şimdiden almasının faydalı olacağı belirtildi.

Süt fiyatı önce üreticiyi sonra vatandaşı vurdu! Fiyatların önüne geçilemiyor

1 litre çiğ sütün maliyeti 2022'ye göre değişti ve yeni mailiyet hesap edildi. Ulusal Süt Konseyi, Ocak 2023 senesinde çiğ süt üretim giderini ilan etti.  Aralık ayı için 8.74 TL fiyat biçilen 1 litre sütün üretim maliyeti Ocak ayında 1 TL'ye civarına çıkarak 9.69 TL'ye çıktı.

Son gün 31 Ocak!.. Yetişen alır! Bu indirimleri kaçırmayın! Süt ürünlerine büyük indirim yaptılar! 

2023 yılında da devam eden ekonomik sorunlar vatandalı bi hayli zora sokuyor. Merketlerin fiyat sabıtlemesi de meseleyi tam anlamıyla çözmüş değil. Buna mukabil et ve süt ürünleri indirim yaparak vatandaşın cebini rahatlatmaya çalışıyor. Peki bu indirimler hangi ürünlerde? İşte o liste

Fiyatlar el yakmaya devam ediyor! Süt rekora doğru koşuyor

Hayvancılık sektöründe, yemlerdeki zamlar üretimde düşüş yaşanmasına etki etmişti. Yaşanan son olumsuzluklarla beraber sütün fiyatı markasına göre değişmekle birlikte 27,5 liraya ulaştı.

1 kilo eti indirimli alabilmek için kuyruk oluştu! İşte duyanın kuyruk oluşturduğu Et ve Süt Kurumu fiyatları

Et ve Süt Kurumu’nun başlattığı uygulama nedeniyle market önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Et ve Süt Kurumu, piyasaya nazaran daha uygun fiyattan et veriyor. İşte haberin bütün detayları...

TOKİ Isparta Sütçüler projesi için tarih belli oldu! 124 konutluk yeni projeyi kaçırmayın!

TOKİ Isparta Sütçüler projesi için tarih belli oldu... Tam 124 konutluk yeni projeyi kaçırmayın... İşte TOKİ Isparta projesi ile ilgili detaylar...

Söğüt İnşaatın kazandığı ihaleler Haberi

Söğüt İnşaatın kazandığı ihaleler



CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Söğüt İnşaat'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihalelere ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Emir ilk olarak "Söğüt İnşaat Anonim Şirketi, 17 Şubat 2017 tarihine kadar Ankara Büyükşehir Belediyesinden hangi ihaleleri almıştır? Aldığı ihalelerin bedeli kaç liradır?" diye sordu.


Akabinde Söğüt inşaat Anonim Şirketi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kaç ihalesini tek teklif veren firma olarak kazandığını ve bunların hangi ihaleler olduğunu soran Emir "Söğüt inşaat Anonim Şirketinin sahibi Mustafa Akan, geçmişte Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BELKO’da işçi olarak çalışmış mıdır? Çalışmışsa hangi yıllar arasında istihdam edilmiştir?" sorularına yanıt aradı.


Sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Emir son olarak "Söğüt inşaat Anonim Şirketi’nin kazandığı ancak sonrasında Kamu ihale Kurumu tarafından iptal edilen ihale sayısı kaçtır? Bu ihaleler hangileridir...