19 / 07 / 2024

Sohtorik Camii yeniden inşa edilecek

Sohtorik Camii yeniden inşa edilecek

Rize’de 1953’te Sevinç İnönü’nün dedesi tarafından yaptırılan, Sohtorik Camii’nin müftülük tarafından yıktırılıp yerine yeni cami yapılmasına karar verildi.

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vaniköy Camii yeniden ayağa kaldırılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki tarihi Vaniköy Camii’ndeki yangınla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, caminin aslına uygun bir şekilde yeniden ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Ümraniye Ömer Faruk Darende Camii’nin temeli atıldı!

Ümraniye Esenkent Mahallesi’nde deprem riski nedeniyle yıkılan ve yeniden inşa edilecek olan Ömer Faruk Darende Camii’nin temeli Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın da katıldığı törenle atıldı.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Kavak İskele Camii bürokratik engellere takıldı!

İstanbul'un en eski camilerinden biri olan 1666’da inşa edilen Kavak İskele Camii yeniden faaliyete geçmek için önündeki bürokratik engellerin kalkmasını bekliyor...

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii'nde yıkım çalışmaları yeniden başladı.

Molla Çelebi Camii yeniden yapılacak!

1958'de yıkılan ve 2011 yılında 1. derece korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen Molla Çelebi Camii Yeniköy'deki yerinde yeniden hayata geçirilecek.

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Terörden yıkılan 120 camii yeniden açıldı!

PKK'lı teröristler nedeniyle Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de yıkılan 151 camiden 120'si yeniden inşa edilip hizmete açıldı.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Üsküdar Kavak İskelesi Camii yeniden inşa edilecek!

Üsküdar'da yer alan 1699 yılında inşa edilen ama daha sonra 1959 yılında yıktırılan Kavak İskelesi Camii yeniden inşa edilecek.

Sokullu Mehmet Paşa Camii yeniden açıldı!

Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa tarafından 1578 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan Sokullu Mehmet Paşa Camii restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Sohtorik Camii yeniden inşa edilecek Haberi

Sohtorik Camii yeniden inşa edilecek

Rize’de 1953’te Sevinç İnönü’nün dedesi tarafından yaptırılan, Sohtorik Camii’nin müftülük tarafından yıktırılıp yerine yeni cami yapılmasına karar verildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılının Nisan ayında Başbakanlığı döneminde meclisteki AKP grubunda “İnönü döneminde camiler ahır yapıldı” derken, caminin İzmir’in işgali sırasında ahıra çevrildiği ortaya çıkmıştı. Rize’nin Derepazarı İlçesi’nde 1953 yılında Sevinç İnönü’nün dedesi Hüseyin Avni Sohtorik tarafından kendi arazisi üzerine yaptırılan, bakımlarını sağlığında kendisinin daha sonra Erdal İnönü ve eşi Sevinç İnönü’nün yaptırdığı Sohtorik Camii’nin Derepazarı Müftülüğü tarafından yıktırılıp yerine yeni cami yapılmasına karar verildi.


Bu durumdan haberinin olmadığını belirten Seviç İnönü, “İsmet Paşa’yı haksız yere suçlayanların onun ailesinin yaptırdığı camiyi yıktırması bizi üzdü. En azından yıkılacağı bilgisini vermelerini beklerdik. Onu bile çok gördüler. Yerine yenisinin yapılacağı söyleniyor inşallah öyle olur....