30 / 04 / 2024

sokak sağlıklaştırma çalışmaları 2. etap

sokak sağlıklaştırma çalışmaları 2. etap

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Anafartalar Mahallesi ile Çarşı Bulvarı arasındaki 9 ada 130 parselde yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmalarının 2’nci etabı gerçekleştiriliyor.

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak mı? 2022 sağlık atamaları ne zaman?

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak mı? soruları son dönemde sıklıkla sorulmaya devam ediliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyenler, Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak mı? 2022 sağlık atamaları ne zaman? sorularına yanıt arıyor.

Konya Karapınar'a 180 dükkan ve 80 konutluk yeni proje!

Konya'da hayata geçirilmesi planlanan sokak sağlıklaştırma projesinin detayları belli oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay proje hakkında önemli bilgiler verdi.

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

Murat Kurum'dan Konya yatırımları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın geleceğini inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Ankara İçkale'de 234 konut restore edilecek! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi”nde çalışmalar tamamlanmak üzere. 2.etap için ihale yapılacak projede 234 konut restore edilecek. 

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Erenköy Mahallesi sınırları içerisindeki enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımının yapıldığını belirtti.

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Kızılcahamam Millet Bahçesi'nin inşaatı başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da sokak sağlıklaştırma, kentsel dönüşüm ve sıfır atık projesinin çalışmalarına ilişkin incelemeler yaptı. Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılcahamam Millet Bahçesi'nin inşaatının bu ay başladığını söyledi...

sokak sağlıklaştırma çalışmaları 2. etap Haberi

sokak sağlıklaştırma çalışmaları 2. etap


Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Anafartalar Mahallesi ile Çarşı Bulvarı arasındaki 9 ada 130 parselde yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmalarının 2’nci etabı gerçekleştiriliyor. Hükümet Caddesi’nde bulunan kafe, dükkan ve işletmelerin de restorasyonu tamamlanmak üzere. Kentin tarihi dokusu ve gizli güzelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla yapılan bu çalışmaların ticari hayatı da canlandırması bekleniyor.

2. etap sokak sağlıklaştırma projesini yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihsel dokunun algılanmasını olumsuz etkileyen, dokunun karakterini bozan eklentileri kaldırıp yapıların cephelerin özgün yapısına uygun olarak yeniledi. Cumba ve doğrama gibi ahşap yüzeyler proje kapsamında onarıldı, binanın orijinal halinde var olup zamanla kaybolmuş eksik elemanlar benzer malzemeler kullanılarak tamamlanarak yıpranmış olanlar değiştirildi. Yapıların cephelerine asılmış ve görüntü kirliliği yaratan tabelalar ve ışıklı panoların tümü kaldırılarak yerlerine Koruma Kurulu onaylı projesi ile...