03 / 05 / 2024

Soma Atıksu Arıtma Tesisleri

Soma Atıksu Arıtma Tesisleri

Soma’ya kazandırılacak Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İncelemelerde bulunmak üzere şantiyeyi ziyaret eden Atıksu Arıtma Daire Başkanı Ali Öztozlu, tesisin 2017 yılında bitirileceğini söyledi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Bakırçay Havzası’nın temizlenmesi yolunda attığı önemli adımlardan olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalara son sürat devam ediyor.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 95‘i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görev kapsamındaki Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin, yüzde 95‘i tamamlanan betonarme imalat çalışmalarının kontrolleri gerçekleştirildi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görev kapsamındaki Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin, yüzde 80‘i tamamlanan betonarme imalat çalışmalarının kontrolleri gerçekleştirildi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 70’i tamamlandı!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma Atıksu Arıtma Tesisi ile Bakırçay’ın temizlenmesi yolunda devam eden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde son durum!

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Soma’daki evsel atıklar çevreye zararlı unsur olmaktan çıkacak.

Manisa Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi açılış için gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kırkağaç’taki Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki çalışmalarını tamamlıyor.

Denizli Tavas'a atıksu arıtma tesisi yapılacak mı?

Denizli'nin Tavas ilçesinin atıksu arıtma tesisi ihtiyacı meclis gündemine taşındı. Denizli Milletvekili Kazım Arslan, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 16 milyonluk bu yatırımımız 35 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Tesisimizin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı” dedi.

Manisa'ya modern atıksu arıtma tesisi!

Manisa merkezde bulunan eski atıksu arıtma tesisinin yerine, 30 yıllık süreyi garanti altına alacak çevre dostu ve çağın teknolojisine uygun bir tesis inşa ediliyor.

Salihli Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nce (MASKİ) 25 milyon liraya yaptırılan Salihli Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı.

Diyarbakır Eğil’e atıksu arıtma tesisi kuruluyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Eğil’e 4 milyon 654 bin liraya Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kuruyor. 15 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen tesisin, bu yılın sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatı başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, AB fonları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen “Akşehir Su ve Atıksu Projesi” kapsamında Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımına başladı.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi 2017'de bitecek!

AB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanılan Soma Atıksu Arıtma Tesisi için inşaat çalışmaları sürüyor. Zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı tesisin 2017'de bitirilmesi planlanıyor.

Soma Atıksu Arıtma Tesisleri Haberi

Soma Atıksu Arıtma Tesisleri


Uzun yıllardır bölgedeki Bakır Çayına deşarj edilen Soma’nın atıksu sorununa kalıcı çözüm getirecek olan Arıtma Tesisinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. MASKİ Atıksu Arıtma Daire Başkanı Ali Öztozlu, Şube Müdür vekili Taner Avan, İnşaat Mühendisi Uğur Topkaya, İnşaat Mühendisi Ersin Bülbül, Çevre Mühendisi Yeliz Parmaksız, İnşaat teknikeri Osman Demircan, yüklenici firma ve projeyi denetlemek üzere görevlendirilen müşavir firma yetkilileri ile yapılan incelemelerde, tesisin son durumu hakkında bilgi alındı.


Mart ayının ilk haftasında başlanan Jet grout imalatının yüzde 50’sinin tamamlandığı tesiste, bu ayın sonuna kadar imalatın bitmesi hedefleniyor. Jet grout imalatının hemen ardından betonarme imalatına başlanacağını belirten Daire Başkanı Ali Öztozlu, Ağustos ayı sonunda da betonarme imalatlarının tamamlanacağını, bundan sonraki süreçte de mekanik ve elektrik imalatlara geçileceğini söyledi. Bu tesis sayesinde Soma...