18 / 05 / 2024

soma holding 2014 hedef

soma holding 2014 hedef

Türkiye'nin en büyük kömür üreticisi Soma Holdingin patronu Alp Gürkan, sıfırdan kurduğu madencilik isi ve inşaattan sonra enerjiye de giriyor Gürkan, 500 milyon liralık yatırımla Merzifon'da ileri teknolojiyle termik santral kurmak üzere kolları sıvadı..

Soma Holding'in 58 ofisi icradan satıldı!

Beş yıl önce sahibi olduğu maden ocağında 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding'in Spine Tower’daki 58 ofisi icradan satıldı.

Soma Holding'in Spine Tower'daki 48 ofisi satılıyor!

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasıyla gündeme gelen Soma Holding, hacizlik oldu. Soma Holding'in Spine Tower'daki 48 ofisini icradan satışa çıkarıldı.

Soma Holding'in iflası isteniyor!

Soma Holding'in 2 şirketi için iflas davası açıldı. Soma Kömür A.Ş. ve Tilaga A.Ş.'nin iflası isteniyor. Tilaga adına kayıtlı 60 gayrimenkule ise, alacaklı bankalar tarafından ipotek koyuldu.

Spine Tower'daki ofisler icradan satılıyor!

Soma Holding'in hacizlik olması üzerine 47 katlı Spine Tower'daki 6 adet ofis İstanbul 10. İcra Müdürlüğü tarafından icradan satışa çıkarıldı.

Soma 301 Konutları teslim edildi!

Zorlu Holding'in Manisa'daki iki fabrikasının açılışı ve Soma'da Doğuş Holding tarafından yapılan 301 konutun teslimi gerçekleşti.

Soma 301 Konutları'nda anahtarlar teslimi bekleniyor!

Soma’da şehit madencilerin yakınları, Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun tapusunu 7 ay önce aldı ancak dairelerin anahtarları hala teslim edilmedi. TOKİ Soma 301 Konutları'nda anahtarlar teslimi bekleniyor.

Fiba Holding, Florance Nightingale'deki hissesini devrediyor!

Fiba Holding, 2014 yılında Florance Nightingale’den aldığı yüzde 50 hissesini devretme kararı aldı. Devretme kararıyla ilgili Rekabet Kurumu'na başvuruldu.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Cumhur Bilgili, Kibar Holding Risk Yönetimi Direktörü oldu!

Kibar Holding bünyesinde yeni kurulan Risk Yönetimi Direktörlüğü’ne Dr. Cumhur Bilgili getirildi. Bilgili, 2014 yılında “Yılın Risk Profesyoneli” ve 2015 yılında ‘Yılın İş Sürekliliği Stratejisi’ büyük ödüllerine sahip.

Fiba Holding, Şifa hastanelerini alıyor!

2014 yılında Florence Nigthingale Hastane Grubuna yüzde 50 ortak olan Fiba Holding, sağlık sektörünü sevdi.Fiba'nın Kadıköy Şifa ve Ataköy Şifa hastanelerini satın almaya yönelik anlaşmanın birkaç gün içinde taraflar arasında imzalanması bekleniyor.

Manisa Soma'da bölgesel çalışma ofisi törenle açıldı!

Bölgesel Isıtma Sistemleri ile ilgili de bazı açılışların yapılacağını sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Soma Belediyesi, 2014 yılında büyükşehir olmamıza rağmen bölge ısıtma sistemlerini Şubat 2015'te bize tam olarak devretti.

TMSF, Alp Gürkan'ın 14 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

TMSF, Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın 33 milyon TL değerinde 14 taşınmazını satışa çıkardı. 34 milyon 195 bin liralık borcun taksitlerini ödemeyen Gürkan’ın, TMSF’ye olan borcunu da ödemediği öğrenildi.

Yıldız Holding, pladis adıyla tek bir şirket çatısı altında birleşti!

Kasım 2014 yılında United Biscuits'i satın alarak tamamıyla global bir oyuncu olan Yıldız Holding, ana odağı olan bisküvi ve çikolata işlerini , pladis adıyla tek bir global şirket altında birleştirdi.

soma holding 2014 hedef Haberi

soma holding 2014 hedef

Alp Gürkan, yılda 5.5 milyon ton kömür çıkaran Soma Holding'in Yönetim Kumlu Başkanı. O, Türkiye'nin en büyük kömür üreticisi... Soma'daki son yatırımı devreye girdiğinde ise üretimini ikiye katlayacak. MTA'da jeoloji mühendisi olarak başladığı iş hayatında neredeyse yarım aşırı geride bırakan Gürkan, çıkarttığı tüm kömürü Türkiye Kömür İşletmeleri'ne satıyor. Krom ihracatı da bulunan Gürkan, bir yandan inşaata da devam ediyor. 

Şimdi Merzifon'da elektrik santrali yatırımı için de düğmeye bastıklarını anlatan Gürkan'la hikayesini, işlerini ve yatırımlarını konuştuk. 


>> Çocukken hayalinizde bir holding kurmak yoktu herhalde... 

Babam subaydı, ben İzmir'de doğdum ama Eğridir, Ayvalık, Ardahan, Tokat... dolaştık hep. Dolayısıyla kalıcı arkadaşlar edinemedim. Bu karmaşanın içinde ne olacağımla ilgili bir plan da yapamadım. 50'li yıllar Türkiye'nin fakir seneleri ... Benim ise tek hayalim Avrupa'da eğitim alabilmek....