27 / 04 / 2024

Soma madenci bedava daire

Soma madenci bedava daire

Torba Yasa'dan Soma maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin yasal mirasçılarına kura ile bedelsiz konut müjdesi çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasada o madde şöyle...

TOKİ Soma Konutları ne zaman teslim edilecek?

Soma, madenci ailelerine TOKİ konutlarını teslim etmek için ilçeye gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a odaklandı. Başkan Ergene, "Ziyaret bizim için fırsat" dedi

Soma'daki madenci ailelerine evleri Kasım'da teslim edilecek!

Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ mecliste yaptığı konuşmasında Soma'daki madenci aileleri için inşası devam eden evlerin Ekim ve Kasım aylarında biteceğini söyledi..

Soma TOKİ ile Kozanlı arası yol açma çalışmaları başladı!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutları ile Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.

Soma TOKİ konutlarını rahatlatacak yol yapılıyor!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutlarıyla Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.

Soma'daki madenci ailelerine 2'şer ev verilecek!

Soma'daki konutlar için 14 Ocak 2015'te Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSBM) arasında protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında inşa edilecek, ödeneği GAOSBM tarafından karşılanacak

Soma'da Maden Şehitleri anısına yaptırılan okullar açıldı!

Soma'daki 301 şehit madenci anısına, TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından 1 milyon 35 bin lira yatırımla inşa edilen 3 derslikli "Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu" ve 12 derslikli "Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu" törenle açıldı.

Soma maden şehitlerinin ailelelerine 2'şer daire verilecek!

Madenci şehitleri için Soma'da 602 konut inşaatı için düğmeye basıldı. Her şehit ailesine 2'şer daire verilecek. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin konutlarını TOKİ inşa ediyor. Toplam 602 konutun temeli atıldı, yapımına başlandı.

Soma'da madenci ailelerine 2'şer daire verilecek!

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailesi başlarını sokabilecek bir ev istemişti. Devlet 90 dönüm arazi tahsis etti. İmar ve ruhsat işlemleri de tamamlandı. Her aileye iki daire verilecek..

TOKİ Soma 301 konut ihalesi 14 Ocak'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için inşa edeceği 301 konut ihaleye çıkıyor.

Soma konutları 450 günde bitecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 günde 301 konut inşa edilecek.

TOKİ'den Soma'ya 450 günde 301 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 gün gibi kısa bir süre içinde 301 konut inşa edecek.

TOKİ Soma 301 konut ihalesi 14 Ocak'ta yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 günde 301 konut inşa edecek.

TOKİ 301 konutluk Soma projesini 450 günde yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesi için 450 gün gibi kısa bir süre içinde 301 konut inşa edecek.

Soma madenci bedava daire Haberi

Soma madenci bedava daire

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine Torba Yasa'dan bedelsiz konut müjdesi çıktı. 


Torba Yasa'da Soma maden kazası mağdurlarına yönelik düzenlemeler içinde "Madencilerin yasal mirasçılarına konut tahsis edilmesi amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından bedelleri karşılanarak konut yaptırılacak ve bu konutlar madencilerin mirasçıları adına kura ile bedelsiz olarak verilecektir" denildi.


İşte Somalı madenciye bedelsiz konut müjdesi ve madencilere yönelik o düzenlemeler;   


Soma Maden Kazası Mağdurlarına Yönelik Düzenlemeler


- Hayatını kaybeden madencilerin SGK’ya olan her türlü borçları silinerek borcundan dolayı aylık bağlanamayan madenci yakınlarına aylık bağlanacaktır. (Madde 63)


- Ölüm aylığı için gerekli olan 5 yıl sigortalılık ve 900 gün prim ödeme şartı kaldırılarak hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına ölüm aylığı bağlanacaktır. (Madde 63)


- Madencilerin anne-babalarına aylık bağlanması için gereken muhtaçlık şartı...