04 / 10 / 2024

soma madeninde kim suçlu

soma madeninde kim suçlu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da 282 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili, "İhmali olan varsa ister kamudan ister özel sektörden gözünün yaşına bakmayız" dedi...

Soma Işıklar madeninde üretim yeniden başladı!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar maden ocağında bugün itibarıyla üretime başlandığını, yaklaşık 2 bin işçinin işbaşı yaptığını bildirdi.

Soma Yüzevler Camii ışıklandırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma’da bulunan Yüzevler Camii’ni de ışıklandırdı. Yapılan ışıklandırma çalışmalarının ardından geceleri farklı bir görüntü kazanan Yüzevler Camii, bulunduğu bölgeye de farklı bir hava kattı.

Zorlu Enerji; Kıyıköy, Aliağa, Kumpınar ve Soma şirketlerini tasfiye ediyor!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji; Kıyıköy, Aliağa, Kumpınar ve Soma şirketlerini tasfiye ediyor.

İSO 500'de ilk 3'e kim girdi?

İstanbul Sanayi Odası'nın '' Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu " 2013 yılı araştırması sonuçlarını açıkladı. İSO 500'de ilk 3'e kim girdi sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

İGİAD Soma'ya gidiyor!

İş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği ( İGİAD ), 23 Haziran Çarşamba günü Manisa ve de Soma’ya gidiyor.

Apartman risk değerlendirmesini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yapıyor. Apartman risk değerlendirmesini nasıl yapılır? Peki,apartman risk değerlendirmesini kim yapar?

TMSF Soma Holding'in patronu Alp Gürkan'ın tüm mal varlığına tedbir koydu!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Manisa Soma’da 301 kişinin hayatını kaybettiği kömür madenini işleten Alp Gürkan ile birlikte toplam 12 kişinin mal varlığına tedbir koydu.

Üçüncü köprüyü kim yapıyor?

Üçüncü köprü inşaatını hangi firma yapıyor? 3. Köprüyü kim inşa ediyor? Üçüncü Köprüyü kim yapacak? Üçüncü Köprüyü kim yapıyor? Üçüncü köprü ihalesini kim aldı? Yavuz Sultan Selim Köprüsü nasıl olacak? İşte cevaplar...

İskan raporunu kim alır?

İskan raporu binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten, Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir belgedir. İskan raporu için gerekli belgeler nelerdir? Peki, iskan raporunu kim alır?

Tapuda alım satım harcını kim öder?

Tapu dairelerinde verilen hizmete karşılık olarak bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Tapu alım satım harcı her yıl yenileniyor. Peki, bu alım satım harcını kim öder?

Uygulama imar planını kim yapar?

Uygulama imar planları haritalar üzerine kadastral durumu işlenmiş yapı adalarını ve çeşitli bölgeleri ayrıntıları ile gösterir. Uygulama İmar planı nasıl yapılır? Uygulama İmar planını kim yapar?

Çin'de kömür madeninde grizu patlaması meydana geldi!

Çin'de kömür madeninde grizu patlaması meydana geldi. Çin'in güneyindeki Guicou eyaletinde bulunan bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 10 kişi hayatını kaybetti. Kaza sırasında 130 kişinin çalıştığı belirtildi.

İş güvenliği ve Soma paneli gerçekleşti!

301 işcimizin yaşamını kaybetmesine neden olan Soma Maden Ocağı Faciası sonrasında gündemin birinci sırasına İş Sağlığı ve Güvenliği konusu yerleşti. Mühendisler maden kazalarının önlenebilmesi detaylı bilgiler verdiler.

soma madeninde kim suçlu Haberi

soma madeninde kim suçlu


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'da 282 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili, "İhmali olan varsa ister kamudan ister özel sektörden gözünün yaşına bakmayız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak, "Eğer ihmali olan birisi varsa ister kamudan ister özel sektörden gözünün yaşına bakmayız" dedi.


Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü belirterek şöyle konuştu:


"Adli soruşturma savcılıkça yürütülüyor. İdari olarak da gerek Çalışma Bakanlığımızın gerekse Enerji Bakanlığımızın bünyesindeki Maden İşleri Genel Müdürlüğümüzle beraber sürdürülüyor. Bunu çok sık tekrar ediyorum ama eğer ihmali olan birisi varsa ister kamudan ister özel sektörden gözünün yaşına bakmayız. Bunu açıkça söylüyorum. Burada hepimizin canı var. Şu anda Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar bütün yurttaşlarımızın kalbi burada atıyor. O...