01 / 05 / 2024

İGİAD Soma'ya gidiyor!

İGİAD Soma'ya gidiyor!

İş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği ( İGİAD ), 23 Haziran Çarşamba günü Manisa ve de Soma’ya gidiyor.



İGİAD Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu heyet bölgede bir dizi kurumsal ziyaret gerçekleştirecek, facianın yaşandığı maden ocağında incelemelerde bulunacak, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini vurgulayacak ve faciadan etkilenen aileleri ziyaret ederek acılarını paylaşacak.


İGİAD Yönetim Kurulu üyeleri Manisa ve Soma’ya kurumsal bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ziyaret edilecek. Bu ziyaretlerin ardından Soma Maden Ocağında incelemelerde bulunacak heyet son olarak faciadan etkilenen aileleri de ziyaret edecek.


İGİAD Başkanı Şükrü Alkan Manisa ve Soma ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada: “Öncelikle Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar niyaz ediyoruz. Yaşanmış olan bu facia ile birlikte; “iş sağlığı ve güvenliği ve işgören ve işverenin iş saatlerinde aynı yaşam alanlarını paylaşması” konularının önemi şimdi bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Manisa ve Soma’daki temaslarımızda özellikle bu konuların önemine bir kez daha vurgu yapacak, ilgililerin dikkatlerini tekrar bu yöne çekmeye çalışacağız.” dedi.



Geri Dön