08 / 07 / 2024

soma osb projeleri

soma osb projeleri

Yaşanan maden faciasının ardından ekonomik sıkıntılar yaşayan Soma'lı esnafa destek için 50 bin liralık "sıfır" faizli kredinin ardından ikinci adım atıldı. Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması amacıyla 91 hektarlık alan için "kamu yararı" kararı ve

Bekir Başevirgen'den Soma OSB çağrısı!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Soma Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sürecin hızlandırılması için birlikte çalışma çağrısı yaptı.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

Ezine Gıda İhtisas OSB'de Mart ayında arsa satışları başlayacak!

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yakında ihalesi yapılacak altyapı projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Iğdır'da planlanan OSB projeleri mecliste!

Iğdır ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Demirağ OSB'de ihale süreci başladı!

Sivas'ta kurulacak Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) altyapı projeleri yapım ihalesi 7 Haziran'da yapılacak. 

Manisa Soma'da kent yatırımları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma’da yapımı devam eden yol projeleri Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir tarafından yerinde incelendi.

Çerkezköy OSB'de baraj ve okul kurulacak!

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, istihdam ve eğitimde gelişme yaşatacak projeleri açıkladı. Çerkezköy OSB yönetimi, meslek lisesinden sonra bir de meslek yüksekokulu kurmaya hazırlanıyor.

Hopa, liman ve OSB projeleriyle cazibe merkezi olacak!

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Hopa Limanı ve OSB projeleri hakkında açıklama yaptı.. İşte detaylar..

Soma OSB Projesi için soru önergesi hazırlandı!

Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma Organize Sanayi Bölgesi Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özel sorularını Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a iletti..

RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü'nü tasarlayacak!

Konut, turizm işletmeleri, çok amaçlı sosyal mekânlar ve sağlık yapıları gibi alanlarda iç mimari tasarım ve uygulama projeleri gerçekleştiren RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü’nün iç mekân, dış cephe ve peyzaj tasarımını da üstlendi.

Soma'ya kurulacak yeni OSB onaylandı!

Soma'da iş çeşitliliğini arttırma ve yeni OSB kurulması için çalışmalar yoğunlaştı. Soma Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili kurulan müteşebbis heyetinin hazırladığı protokol, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından onaylandı

ASTİM OSB'de 200 dönüm alan yer talep edenlere verilecek!

ASTİM OSB Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi verdi. Maraş, 2016 yılı içerisinde 200 dönüm arazinin, OSB’den yer talebinde bulunan sanayicilerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Soma'da 91 hektar alana OSB kurulacak!

Tek geçim kaynağı madencilik olan Soma'nın kaderi OSB ile değişiyor. Bakan Işık, "91 hektarlık araziye kurulacak bölgeye şimdiden 13 yatırımcı başvurdu" dedi..

soma osb projeleri Haberi

soma osb projeleri


Yaşanan maden faciasının ardından ekonomik sıkıntılar yaşayan Soma'lı esnafa destek için 50 bin liralık "sıfır" faizli kredinin ardından ikinci adım atıldı. Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması amacıyla 91 hektarlık alan için "kamu yararı" kararı verildi. 

Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar l tüm hızıyla sürerken, kamu yararı kararıyla OSB sınırı içerisinde ve özel mülkiyet g olan taşınmazlar, kamulaştırma yolu ile OSB adına tescil edilecek. Parselasyon Planlarının ve Jeolojik-Jeoteknik Raporların hazırlanmasından sonra da altyapı ihale aşamasına geçilecek. 

Soma OSB'nin altyapı, atıksu arıtma tesisi ve idare binası yapımı için krediyi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sağlayacak.  Kullandırılan kredi 3 yılı ödemesiz toplam D yıl vadeli olacak. 

Soma OSB'nin hizmete girmesiyle yaklaşık 2 bin kişi iş sahibi olacak. 


Dünya...