30 / 04 / 2024

Somali inşaat şantiyesi saldırısı

Somali inşaat şantiyesi saldırısı

Somali’de Türk şirketinin yol inşaatı şantiyesine yapılan intihar saldırısında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı durduruldu mu?

6 duraktan oluşan Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı İBB ekipleri tarafından durduruldu. Kapatılan metro şantiyesi havadan görüntülendi. Sarıgazi durağındaki kazı çalışmalarının da beton dökülerek kapatılmaya başlandığı belirtildi. 

Somali’de Türk inşaat şantiyesine saldırı!

Somali’de Türk şirketinin yol inşaatı şantiyesine yapılan intihar saldırısında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

Somali'de bombalı saldırı: Türk inşaat şirketleri hedef alındı!

Somali'nin beşkenti Mogadişu yakınlarında bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları ve Somali polisi hedef alındı...

Katar, Somali'deki Hobyo Limanı inşaat projesine start verdi!

Katar yönetimi, Somali'nin Galmudug eyaletindeki Hobyo Limanı inşaat projesi için düğmeye bastı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 3 Nisan 2017 tarihinde atılan Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı durdu. Havalimanına taş taşıyan firmanın çalışanları Rize Artvin Havalimanı şantiyesi önünde basın açıklaması yaptı.

EKGER İnşaat, Körfez şantiyesi için mühendis arıyor!

EKGER İnşaat Mühendislik yükleniminde yapılan Körfez şantiyesinde saha şefliği ile görevlendirilecek en az 4 yıl deneyimi olan inşaat mühendisi aranıyor.

Türkiye, Afrika'nın inşaat alanında önemli rol oynuyor!

Türkiye'nin Afrika'da inşaat ve yeniden imar alanında oynadığı role de dikkati çeken Ulusoy, bu alanda özellikle Somali'ye verdikleri desteğin güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Somali Mogadişu'da cami inşaatı çöktü!

Somali Mogadişu yakınlarındaki Garasbally bölgesinde inşaat halindeki bir caminin çökmesi sonucu en az dokuz kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi de yaralandı.

Beyoğlu Fındıklı Parkı'nda metro inşaatı için şantiye kuruldu!

Beyoğlu’na bağlı bulunan Fındıklı Parkı başta olmak üzere Kabataş sahilindeki tüm yeşil alanlar ve parklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından “metro” inşaat şantiyesi haline getirilmek isteniyor.

Ankara Onkoloji Hastanesi'nin yanına inşaat şantiyesi kuruldu!

Türkiye'de onkoloji alanında hizmet veren tek eğitim ve araştırma hastanesi konumunda olan Ankara Onkoloji Hastanesi'nin dibinde beton ve inşaat şantiyesi kuruldu. Hastalar enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya.

Somali'de hayata geçirilen hastanenin kaba inşaatı tamamlandı!

Vefa’nın hafif çelik yapı markası Steelife, Somali’nin başkenti Mogadişu’ da yapılan 200 yataklı Türk Hastanesi’ ni ileri kaba inşaat olarak 5 ay içinde teslim etti...

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına saldırı!

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Somali' de, Türkiye' nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına gece yarısı roketatarlarla saldırı düzenlendiği, inşaat alanında bulunan iki işçinin de yaralandığı bildirildi...

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün inşaatı hızla ilerliyor!

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün inşaatı hızla ilerliyor.İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün Asma Köprü Güney Şantiyesi'ndeki kuru havuzda 1. aşama imalat çalışmaları tamamlandı...

Somali inşaat şantiyesi saldırısı Haberi

Somali inşaat şantiyesi saldırısı

Somali’de bir Türk şirketinin şantiyesine dün sabah bomba yüklü bir araçla yapılan intihar saldırısında ikisi Türk vatandaşı beş kişi yaşamını yitirdi. Saldırı, başkent Mogadişu ile başkentin güneybatısındaki Afgoye arasında bulunan yolun inşaatına başlayan Türk şirketinin şantiyesine yapıldı. Saldırı sırasında 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. 

TÜRKİYE’DEN KINAMA

Hürriyet'te yer alan habere göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Somali’de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2´ye yükseldi. Yaralanan 3´ü Türk 14 kişinin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizde devam ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyı şiddetle kınıyorum” açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, “Somali’de Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu...