02 / 05 / 2024

Sorumlu Emlak Danışmanı belgesi nasıl alınır

Sorumlu Emlak Danışmanı belgesi nasıl alınır

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması zorunlu hale geldi.

135 bin emlak danışmanı dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını bekliyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkan Hakan Akçam, Emlak Danışmanlığının yasalaşması için TBMM’ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçam 135 bin emlak danışmanının dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını beklediğini belirtti.

Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Emlakçılık yeni bir meslek olmasa da emlak danışmanlığı kendini güncelleyebilen yeni bir iş alanı oldu. Peki, Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 yılında emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Gayrimenkul danışmanından kötü haber: ‘Konutta eski fiyatları aramayın!’

Türkiye'de son zamanlarda artan kredi faizleri, emlak ve otomobil piyasasında belirgin bir durgunluğa neden oldu. Gayrimenkul Danışmanı Samet Hızalan ise fiyatların esnemek ve geri çekilmek zorunda olduğu belirterek, "Şaşalı günler eskide kaldı. Artık önceki fiyatları aramayın" dedi.

Emlak danışmanı nedir? Emlak danışmanın sorumlulukları nelerdir?

Yıllardan beri süregelen mesleklerden olan emlak danışmanlığı, günümüzde de rağbet görüyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen mesleklerinden olan emlak danışmanı olmak için bazı prensipler vardır. Peki emlak danışmanı nedir ve sorumlulukları nelerdir?  İşte emlak danışmanlığı ile ilgili merak edilen

Emlak danışmanlığının püf noktaları neler?

Maddi olarak yüksek getirisi olan emlak danışmanlığının bir takım püf noktaları bulunuyor. Peki, başarılı emlak danışmanı nasıl olmalı?

Endeksa Dijital Emlak Danışmanı 2021 Eğitimi tamamlandı!

Endeksa tarafından organize edilen Endeksa Dijital Emlak Danışmanı 2021 Eğitimi tamamlandı...

Emlak işletmelerinde çalışanlar dikkat! Son gün 28 Şubat!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alan işletme sayısı toplamda 25 bini aştı. Bu işletmeler de, sorumlu emlak danışmanı ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri 28 Şubat tarihine kadar taşınmaz ticareti bilgi sistemine aktarmaları gerekli.

16 Adımda Etkili Emlak Danışmanı eğitimi 20 Şubat'ta!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksa tarafından gerçekleşen 16 Adımda Etkili Emlak Danışmanı eğitimi 20 Şubat tarihinde gerçekleşecek. 

Emlak danışmanlarının bildirimi başladı!

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nde yapılan düzenleme ile yetki belgeli işletmeler artık emlak danışmanı bildirimlerini de yapabiliyorlar.

Emlak danışmanlığında başarının 20 kuralı!

Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Adak, bugünkü yazısında ''Emlak danışmanlığında başarının 20 kuralı'' konusunu kaleme aldı....

Yeni dönemde emlak danışmanlığı profili nasıl olacak?

Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Adak, bugünkü yazısında ''Yeni Dönemde Emlak Danışmanlığı Profili Nasıl Olacak?'' konusunu kaleme aldı....

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Emlak danışmanı ne iş yapar?

Etimesgut Emlak Müşavirliği Dernek Başkanı Hakan Akçam, gayrimenkul alırken vatandaşların iyi bir emlak danışmanı ile çalışmalarının önemli olduğunu belirtti...

Sorumlu Emlak Danışmanı belgesi nasıl alınır Haberi

Sorumlu Emlak Danışmanı belgesi nasıl alınır


Güncel ve güvenilirilanları ile emlak sektörüne liderlik eden Hürriyet Emlak, sektörün ilerlemesi adına projeler ve iş birlikleri geliştirmeyi sürdürüyor. Hürriyet Emlak, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’ne göre tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı sonuna kadar sahip olması zorunlu olan “Mesleki Yeterlilik Belgesi” alım sürecinde iş ortaklarına avantajlı fırsatlar sunuyor.

İş ortaklarının sınav giriş ücretini karşılayacak

Emlak sektörünün gelişmesi adına her türlü yatırımı, iş birliğini ve aksiyonları gerçekleştirmeyi sürdüren Hürriyet Emlak, iş ortaklarına sunduğu avantajlı paketlerle hem sektörün büyümesinde öncü olmaya devam ediyor hem de iş ortaklarına kazandıracak teklifler de sunuyor.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması zorunlu hale geldi. Emlak Danışmanı veya Sorumlu Emlak Danışmanı belgesi almak için adayların teorik ve performans...