04 / 05 / 2024

sosyal ağ

sosyal ağ

Milyonların kullandığı sosyal ağ Instagram’ın akış videolarına Türkçe otomatik altyazı özelliği geliyor…

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldığını açıkladı. İşte SED ödemesi ile ilgili merak edilenler...

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla bu ay 582 milyon Türk Lirası Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını dile getirdi. İşte detaylar...

Twitter’ın ardından artık Reddit API erişimi için ücret alacak

Reddit, milyonlarca insanın her gün çok çeşitli konularda tartışmalara katıldığı popüler bir sosyal ağ platformudur. Reddit  Salı günü Reddit API veri erişimi için büyük işletmelerden ücret almaya başlayacağını duyuruyor. 

Kurumsal hesaplarınızı bu yöntemlerle koruyun! İşte en etkili yollar

Kurumsal sosyal medya hesapları her zaman olduğu gibi yine siber tehditlerden dolayı başı dertte. Neredeyse bütün ticaretin internet üzerinden sosyal ağlarda döndüğü için emniyette önem arz ediyor. Bu haberde alınacak bazı önlemlere deyinildi. İşte detaylar

Instagram’a Türkçe Altyazı Özelliği Eklendi

Milyonların kullandığı sosyal ağ Instagram’ın akış videolarına Türkçe otomatik altyazı özelliği geliyor…

Ünlü milyoner Zaryn Dentzel'in Bitcoin hesabı ve serveti çalındı!

38 yaşında olan Bitcoin milyoneri ve İspanyol Facebook şeklinde bilinen sosyal ağ Tuenti'nin kurucularından Zaryn Dentzel servetini çaldırdı. Zaryn Dentzel dört ya da beş kişilik bir çetenin saldırısına uğradığını açıkladı.

Mark Zuckerberg'in evine yeniden inşa izni çıkmadı!

Dünyanın en zengin 10 kişisinden birisi olan popüler sosyal ağ Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in "dev yerleşke" hayali suya düştü. 32 yaşındaki girişimcinin Kaliforniya eyaletinde bulunan Palo Alto kentindeki evinde yıllardır hayalini kurduğu genişlemeyi yapamayacağı ortaya çıktı.

Aydın Sandıklı ve İkizdere Sosyal Tesisleri son aşamada!

Aydın İncirliova'nın Sandıklı ve İkizdere mahallelerinde yapımı devam eden sosyal tesisler tamamlanma aşamasında. Geçtiğimiz Mayıs ayında temelleri atılan tesisler en kısa zamanda hizmete açılacak.

Büyükçekmece Sosyal Tesisleri ihalesi 9 Ağustos'ta!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Fatih Mahallesi'nde hâlihazırda mevcut bulunan binanın, Büyükçekmece Sosyal Tesisleri olarak faaliyete geçebilmesi için yapım, onarım, tadilat ve tamirat işlerini ihale edecek. İhalesi 9 Ağustos'ta gerçekleşecek.

Mahir Şaşmaz: Hedefimiz sosyal konut üretmek!

Pana Yapı İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz “Sosyal konut üretimine kaymak gibi hedefimiz var. TOKİ gibi bu konuda önümüzde örnek var. Biz de bu yönde konut geliştirmeyi düşünüyouz” dedi.

Kayseri Pınarbaşı'na sosyal tesis inşa edildi!

PINARBAŞI Belediyesi, sosyal tesislerden üçüncüsünün açılışını Esenköy mahallesinde gerçekleştirdi. Açılış sonrası Başkan Dursun Ataş, mahalle sakinleriyle iftar yaptı.

Samsun Derebahçe Sosyal Tesisleri bayram sonrası açılacak!

SAMSUN'un İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Derebahçe ve Çay mahallesi sakinleri ile iftarda bir araya gelerek, Derebahçe Sosyal Tesisleri'nin bayram sonrası açılışının yapılacağını müjdesini verdi.

İzmir Sosyal Yaşam Yerleşkesi ne zaman açılacak?

Büyükşehir Belediyesi'nin, 19 Mayıs 2015'te açacağını ilan ettiği Sosyal Yaşam Yerleşkesi'nde iki kez süre uzatımı alındı, son olarak 1 Haziranda bahçe mobilyası ihalesine çıkıldı. Açılış tarihi bilinmiyor.

sosyal ağ Haberi

sosyal ağ

Günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı sosyal ağ Instagram’a akıştaki videolarda yapay zeka tabanlı otomatik Türkçe altyazı özelliği eklendi. Ayrıca arama özelliği de yenilenen Instagram, bugünden itibaren kullanılabileceğini açıkladı.

En son geçen yaz İngilizce test edilmeye başlanan özellik sayesinde tüm kullanıcıların uygulamadan kolayca yararlanabilmesi amaçlanıyor. Bu nedenle daha fazla dilde kullanıma açılması düşünülen özellik, öncelikle duyma engellilerin kullanımına sunulacak. Ancak bu özelliğin Instagram’ı sesi kapalı olarak kullanmak isteyen veya ortam sesinden dolayı videodaki sesi duyamayan kullanıcılar için de kullanışlı olacağı düşünülüyor.

Habertürk’te yer alan habere göre, Meta (Facebook) çatısı altındaki Instagram, aynı zamanda arama deneyiminin de yeni tasarımını sundu. Yalnızca hesap ve etiket (hashtag) bulmak için kullanılan Instagram arama özelliği, artık her türlü anahtar kelime için arama yapılabilecek.

Apple kullanıcılarına müjde! iPhone SE...