19 / 05 / 2024

sosyal belediyecilik nedir

sosyal belediyecilik nedir

Belediyeler, belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kuruluyor. Buna göre, belediyecilik nedir? Belediyenin görev ve yetkileri nelerdir? İşte kanun kapsamında yer alan hükümler...

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Çocuk parası nedir? Çocuk yardımı (Çocuk Destek Bileşeni) ödemesi ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilerin çocuklarına sosyal destek ödemesi yapıyor. Peki, Çocuk parası nedir? Çocuk yardımı(Çocuk Destek Bileşeni) ödemesi ne kadar? İşte detaylar...

Çocuk parası nedir? Çocuk desteği ne kadar? 2022 Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin çocuklarına nakdi destek veriyor. Peki, Çocuk parası nedir? Çocuk desteği ne kadar? 2022 Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Sosyal Güvenlik Destek Primi nedir?

Sosyal Güvenlik Destek Primi nedir, Sosyal güvenlik destek primi kaç lira? şeklindeki sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte Sosyal Güvenlik Destek Primine dair merak edilenler!

İLKSAN araç kampanyası nedir? 2022 İLKSAN araba kampanyası ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı İLKSAN ( İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) Genel Müdürlüğü yeni bir araç kampanyası düzenlendiğini açıkladı. Peki İLKSAN araç kampanyası nedir? 2022 İLKSAN araba kampanyası ne zaman? İşte tüm detaylarıyla İLKSAN araç kampanyası 2022…

TOKİ Kırklareli Üsküp Mahallesinde 150 sosyal konut!

Cumhurbaşkanının kabine toplantısının ardından açıkladığı, dar vatandaşın yüzünü güldürecek TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklanmaya başladı. Peki, TOKİ Kırklareli Merkez Üsküp Mahallesi Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırklareli Lüleburgaz’da 240 ay vadeli sosyal konut!

Cumhurbaşkanının açıkladığı, dar gelirlinin yüzünü güldürecek TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detayları paylaşılmaya başlandı. Peki, TOKİ Kırklareli Lüleburgaz Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırklareli Kofçaz’da 240 ay vadeli sosyal konut!

Cumhurbaşkanı dar gelirlinin yüzünü güldüren TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Peki, TOKİ Kırklareli Kofçaz Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırklareli Alpullu’da 240 ay vadeli sosyal konut!

Büyük ucuz konut projesini yapmak için kolları sıvayan TOKİ 2022 detayları belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kabine toplantısı ardından TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesinin detayları hakkında konuştu. Peki, TOKİ Kırklareli Alpullu Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırklareli Babaeski’de 240 ay vadeli sosyal konut!

Tarihinin en büyük konut projesini yapmak adına kolları sıvayan TOKİ 2022 detayları açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz gün TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesinin detayları hakkında konuştu. Peki, TOKİ Kırklareli Babaeski Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Niğde Aktaş’ta 210 ucuz sosyal konut!

Cumhuriyet tarihinin büyük konut projesini yapmak için kolları sıvayan TOKİ 2022 detayları belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya ilişkin bir bazı açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Niğde Aktaş Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

sosyal belediyecilik nedir Haberi

sosyal belediyecilik nedir

Belediyecilik nedir?

Belediyeler, belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarka tanımlanıyor.


Belediye meclisini, belediye encümenini ve belediye başkanı gibi organlardan meydana geliyor. Bilindiği üzere, nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kuruluyor.  Ve il ve ilçe merkezlerinde belediye kurulması zorunlu tutuluyor.


Bir şehir veya ilçenin temizlik, aydınlatma, su ve elektrik gibi ortak ihtiyaçlarını ve hizmetlerini gören örgüt olan belediyenin hizmetlerini yerine getirmesi; "belediyecilik" olarak tanımlanıyor.



"Belediyecilik nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, belediyelerin görevleri nelerdir, sorusunu yanıtlayalım. Belediyenin görev ve sorumlulukları Belediye Kanunu'nda madde 14'te şu şekilde sıralanıyor:


Belediyenin görev ve sorumlulukları

MADDE 14. — Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla;

a) İmar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel...