25 / 07 / 2024

sosyal evler nedir

sosyal evler nedir

Yurt dışından gelen düşük gelirli insanlar; göçmenler için devlet eli ile yapılan evler olarak karşımıza çıkan sosyal evler nedir? Sosyal ev özellikleri nelerdir? İşte yanıtı..

1940'lı yıllarda İstanbul'daki 'yüzen evler' sosyal medyayı ikiye böldü... 

1940’lı yılların başından itibaren Kadıköy ve Boğaz’ın koylarında ''yüzen evler'' görülmeye başlandı. Denize sıfır yazlık olarak da kullanılan bu evler sosyal meydanın gündemine düştü. 

KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de 2. etap teslimleri 8 Temmuz'da başlıyor! Ali Kurt resmen açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Beylikdüzü Kırlangıç Evler projesinde 2. etabın anahtar teslimlerinin 8 Temmuz’da başlayacağını duyurdu.

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Üç ay önce iki kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatlarının düşeceğini söyleyerek 'Üç ay önce 2 kilo altınla satın alınan evler, şimdi 1,6 kilo altınla alınıyor!' örneğini verdi. 

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Çocuk parası nedir? Çocuk yardımı (Çocuk Destek Bileşeni) ödemesi ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilerin çocuklarına sosyal destek ödemesi yapıyor. Peki, Çocuk parası nedir? Çocuk yardımı(Çocuk Destek Bileşeni) ödemesi ne kadar? İşte detaylar...

Bungalow evler ne kadar? 21 Şubat 2023 fiyat listesi...

Bungalow evler ne kadar? Bungalow ev fiyatları ne kadar? Bungalow ev nedir? İşte bungalow evler hakkında bütün ayrıntılar...

Çocuk parası nedir? Çocuk desteği ne kadar? 2022 Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin çocuklarına nakdi destek veriyor. Peki, Çocuk parası nedir? Çocuk desteği ne kadar? 2022 Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

TOKİ'den sanal gerçeklik gözlüklü tanıtım! Vatandaş sosyal konutları sanalda gördü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yer alan evler sanal gerçeklik gözlüğüyle mega kent İstanbul'da vatandaşlara gösterildi.

Sosyal Güvenlik Destek Primi nedir?

Sosyal Güvenlik Destek Primi nedir, Sosyal güvenlik destek primi kaç lira? şeklindeki sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte Sosyal Güvenlik Destek Primine dair merak edilenler!

İLKSAN araç kampanyası nedir? 2022 İLKSAN araba kampanyası ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı İLKSAN ( İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) Genel Müdürlüğü yeni bir araç kampanyası düzenlendiğini açıkladı. Peki İLKSAN araç kampanyası nedir? 2022 İLKSAN araba kampanyası ne zaman? İşte tüm detaylarıyla İLKSAN araç kampanyası 2022…

sosyal evler nedir Haberi

sosyal evler nedir

Sosyal evler nedir?

Sosyal evler, yurt dışından gelen düşük gelirli insanlar; göçmenler için devlet eli ile yapılan evler olarak karşımıza çıkıyor. 


Özel kişiler de ev sahibi olarak sosyal ev kiraya verebiliyor. 


Devlet tarafından sunulan bu evler, düşük kiralarla kişiye tahsis ediliyor. Yurt dışından gelen kimselerin sosyal evlerde kalabilmeleri için bazı belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Sosyal ev için öncelikle "sosyal ev alma hakkı belgesi" alınması gerekiyor. Sosyal evler devlet tarafından destek gördüğü için ev kiraları sabit olabiliyor. 


Sosyal ev kiralama hakkı belgesi için gereken formlar:  

-Dilekçe sahibinin gelir belgeleri, 

-Diğer evdeki aile mensuplarının gelir belgeleri.


Sosyal evde kalmak isteyen kimselerin bu işlemleri bir danışman firma veya kişi ile yapmaları, sürecin hızı açısından faydalı oluyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Taraklı'da 48 sosyal konutun anahtar teslimi...