22 / 05 / 2024

Sovyet Mimarlığı konferansı

Sovyet Mimarlığı konferansı

Stalin’in 1953’te ölümünden SSCB’nin 1990’da dağılışına kadar geçen dönemde gelişen Sovyet mimarlığı, SALT Galata’da düzenlenecek bir konferansla tartışmaya açılıyor...

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı yarın kapılarını açıyor!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri tüm dünyada Şehircilik Günü olarak kutlanacak olan 8 Kasım 2017 tarihinde 3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı yarın kapılarını açıyor.

3. Yeşil Binalar Ötesi Konferansı 8 Kasım'da!

3. Yeşil Binalar Ötesi Konferansı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve BEZE Group işbirliğiyle 8 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek. İngiliz mimar Peter Barber, konferansa konuşmacı olarak katılacak.

KSÜ'de Yalıtım Malzemeleri Konferansı gerçekleşti!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve KSÜ Yapı Öğrenci Topluluğu işbirliği ile Yalıtım Malzemeleri konferansı gerçekleşti.

AÜ Mimarlık Fakültesi'nde Evin Halleri konferansı düzenlendi!

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, "Evin Hâlleri" adlı bir konferans düzenledi. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Lale Özgenel'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda yapıldı.

GTÜ Mimarlık ve Sürdürülebilirlik Üzerine Konuşmalar etkinliği gerçekleşti!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Fakültesi'nde Bahadır Kul'un konuşmacı olarak katıldığı 'Mimarlık ve Sürdürülebilirlik Üzerine Konuşmalar' etkinliği yapıldı. Etkinlik GTÜ Mimarlık Bölümü Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Eray Carbajo Yabancı Sermaye Yatırımları Konferansı’nda tecrübelerini paylaştı!

New York’ta ilki gerçekleşen Yabancı Sermaye Yatırımları Konferansı’nda, New York’ta yabancı sermaye kaynaklı gayrimenkul projelerinde yer alan mimarlık ve tasarım stüdyosu Eray Carbajo tecrübelerini paylaştı.

Viyana'da Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi konferansı verildi!

Fatih Sultan Mehmet Vakı Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Saatçi, Viyana'da "Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi" konulu konferans verdi.

Konut Konferansı inşaat temsilcilerini bir araya getirdi!

YEM tarafından bu yıl 6'ncısı 24 Kasım 2015 Salı günü gerçekleşen Konut Konferansı, Türkiye'de; yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi.

3. Uluslararası İç Mimarlık Konferansı 27-28 Kasım'da!

Üç yılda bir düzenlenen Uluslararası İç Mimarlık Konferansları’nın üçüncüsü bu yıl Peli Parke’nin altın sponsorluğunda 27-28 Kasım tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde düzenlenecek.

YEM Konut Konferansı gerçekleşti!

“Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi” YEM tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen, 24 Kasım 2015 Salı günü gerçekleşen “Konut Konferansı”, Türkiye’de; yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi.

6. Konut Konferansı “Konutun Gücü Adına!” başlığıyla gerçekleşti!

“Konutun Gücü Adına!” başlığıyla gerçekleştirilen Konut Konferansı’nda konuşan Artu Mimarlık kurucu ortağı Murat Artu, günümüzde konutun yaşamak için değil kar elde etmek için alındığını savundu.

Yapı ve mimarlık dünyası Konut Konferansı'nda bir araya geliyor!

"Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi" Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen "Konut KonferansıTürkiye 'de; yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini buluşturacak. İşte konferansın ayrıntıları...

Yapı ve mimarlık dünyası Konut Konferansı'nda bir araya geliyor!

“Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi” Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen “Konut Konferansı”, Türkiye’de; yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini buluşturmaya devam ediyor.

Sovyet Mimarlığı konferansı Haberi

Sovyet Mimarlığı konferansı


 Dönemin benzersiz başyapıtları ve devasa toplu konut projelerinin ele alınacağı konferansta, kamusal mekânları sosyalist fikirlerin birer simgesi hâline getiren şehir planlama tasarıları incelenecek.


Her ne kadar savaş sonrası mimarlık ve şehir planlama tarihinin yazıldığını düşünsek de, Modernizm’in kabul görmüş algı haritasına yakından baktığımızda birçok boş alan ve kör nokta olduğunu görürüz. Bunlardan en dikkat çekici olanı, Sovyetler Birliği’nde Josef Stalin’in 1953’te ölümünden birliğin 1990’da dağılmasına dek ortaya çıkmış olan mimari peyzajdır. Söz konusu dönem, merkezî bir bir planlama bürokrasisinin himayesindeki son derece ideolojik mimarlık uygulamalarına sahne oldu. Ancak bu, Sovyet topraklarında deneysel mimarinin gelişimine engel teşkil etmedi ve yerele özgü bir “paralel modernite” çeşitliliği oluştu. Batı’nın tek boyutlu Modernizm algısındaki eksiklikleri ortaya koymayı amaçlayan bu konferansta, benzersiz başyapıtlar ve mağrur...