02 / 05 / 2024

sözleşme bitene kadar kira ödenmeyecek

sözleşme bitene kadar kira ödenmeyecek

Yeni Türk Borçlar Kanunu'na göre artık kiracılar, oturdukları konutu sözleşme bitmeden boşaltabilecek. Erken tahliyede, süre sonuna kadar kira olmayacak.

Konut almak isteyenlere yeni gelir kapısı aralandı! BES birikimlerin yüzde 50'si sözleşme sonlandırılmadan verilecek! 

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem start aldı. Bu kapsamda BES'te sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, doğal afet, evlenme ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek. İşte detaylar...

Memura ve emekliye son dakika toplu sözleşme ikramiyesi ve 3600 ek gösterge zammı!

Memur zammı için toplu sözleşme görüşmeleri, Hakem Heyeti'ne devredilerek son etabına taşınmıştı. Heyet, nihai kararını en geç 31 Ağustos’ta kadar vermek üzere hafta sonu 2 defa toplandı.

Evde bakım maaşına toplu sözleşme ayarı! Evde bakım maaşına yeni zam geliyor mu? Hemen bakın!

Toplu sözleşme zammından etkilenecek kalemler arasında, evde bakım yardımı da bulunuyor. Peki evde bakım yardımına ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

KPSS’den 70 almak yetiyor! Brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaş! KOSGEB sözleşmeli personel alıyor!

KOSGEB özel şartlarla brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaşlı personel alacağını açıkladı. KOSGEB sözleşmeli personel alım ilanını duyurdu. İşte detaylar…

TOKİ Rize Hamamderesi'nde sözleşme dönemi başladı!

TOKİ tarafından inşa edilecek Rize Merkez Hamamderesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sözleşme dönemi bugün başladı. Sözleşmeler 13 Haziran'a kadar imzalanacak..

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye emekli sözleşme işlemleri!

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye emekli sözleşme işlemleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. 15 Ocak 2018 tarihinde sona eren sözleşme imzalama süresi 19 Ocak 2018 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldı.

TOKİ Malmeydanı 3. Etap sözleşme dönemi 2017!

TOKİ Malmeydanı 3. Etap sözleşme dönemi 2017 bugün itibariyle başlıyor. Projedeki konutların sözleşme imzalama işlemleri 20 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek.

TOKİ Erzurum Palandöken sözleşme tarihleri!

TOKİ Erzurum Palandöken sözleşme tarihleri 3+1 konutlar için bugün itibariyle başlıyor ve 29 Ağustos'a kadar sürüyor. Projede emeklilere 176 konut ayrıldı.

Gaziantep Şahinbey Kahvelipınar sözleşme dönemi başladı!

Gaziantep Şahinbey Kahvelipınar 725 Konut Kentsel Yenileme Projesi Sözleşme İmzalama İşlemleri bugün başladı. Sözleşmeler 21 Temmuz'a kadar imzalanacak..

TOKİ Sivas Yenimahalle Emekli sözleşme dönemi başladı!

TOKİ Sivas Yenimahalle Emekli sözleşme dönemi bugün itibariyle başladı. Projede yer alan konutların sözleşme imzalama dönemi 18 Kasım 2016 tarihine kadar devam edecek.

TOKİ Giresun Güce sözleşme dönemi başlıyor!

Toplamda 104 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede ödeme planına göre 240 aya kadar vade sağlanıyor. TOKİ Giresun Güce sözleşme dönemi başlıyor...

TOKİ Ankara Kuzey Kent Girişi sözleşme tarihleri!

Toplamda 250 adet konutun satışa çıkarıldığı projede 106 adet konutun sözleşme imzalama işlemleri devam ediyor. TOKi Ankara Kuzey Kent Girişi sözleşme tarihleri 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi sözleşme imzalama tarihleri!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi sözleşme imzalama tarihleri bugün başladı ve 14 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. Daire fiyatlarının 106 bin 390 TL'den başladığı projede toplam 425 adet konut satışta.

sözleşme bitene kadar kira ödenmeyecek Haberi

sözleşme bitene kadar kira ödenmeyecek

Oturduğu evi kira sözleşmesi dolmadan tahliye eden kiracı ile mal sahibi, zaman zaman karşı karşıya gelebiliyor. Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, Yeni Türk Borçlar Kanunu'ndaki  kamuoyunda pek bilinmeyen düzenlemeye dikkat çekti.  


SÜRE SINIRI VAR 


Petek şu bilgileri verdi: “Örneğin kiraya veren ile kiracı 3 yıl süreli sözleşme yapmışlarsa ve sözleşmenin başlamasından 6 ay sonra evin tahliye edilmesi durumunda, geriye kalan 2.5 yıllık kira ödenmek zorunda değil. Erken tahliye edilen taşınmazın yeniden kiraya verilebileceği makul süre 2 ay ise kiracı sadece 2 aylık kira bedeli ödeyerek sözleşmedeki borçlarından kurtulabilecek. Hatta makul süre 2 ay olmasına rağmen, kiraya veren taşınmazı 1 ay sonra kiraya vermişse, eski kiracının sorumluluğu sadece taşınmazın boş kaldığı 1 ayla...