02 / 05 / 2024

sp Rusya kredi notu

sp Rusya kredi notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Rusya’nın kredi notu görünümünü “negatiften” “durağana” yükselttiğini açıkladı.

SP Rusya'nın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Rusya'nın "BBB-" olan kredi notunu " yatırım yapılamaz " seviye olarak kabul edilen " BB + "ya düşürdü.

SP Rusya'nın kredi notunu negatif izlemeye aldı!

SP Rusya'nın kredi notunu negatif izlemeye aldı. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard & Poor's ( S&P ), Rusya'nın "BBB-" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Rusya'nın kredi notu değişmedi!

S&P'den yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın kredi notu ve görünümünün "BBB-" olarak korunduğu bildirildi. Bu karara gerekçe olarak, ülkenin güçlü net dış varlık pozisyonu ve düşük kamu borcu gösterildi.

BOTAŞ Alman Deutsche Bank AG’den, 925 milyon euro kredi aldı. Doğalgaza yeni zam kapıda

BOTAŞ, ülkenin Ukrayna ile savaş halindeki Rusya’dan ithalata olan bağımlılığı azaltmak amacıyla sıvılaştırılmış doğal gaz alımlarını finanse etmek için Deutsche Bank AG’den, 925 milyon euro (929 milyon dolar) kredi aldı. Botaş’ın krediyi ayrıca Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Singapur ve

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Rusya'dan ayçiçek yağına kota geldi, market fiyatları güncellendi! İşte 25 Mart 2022 ŞOK, A101, MİGROS fiyat listesi!

Rusya'dan ayçiçek yağlarına kota haberi gündemde bomba etkisi yarattı. Peki bu gelişme ayçiçek fiyatlarına nasıl yansıdı? Market raflarında ayçiçek yağların kaç TL'den satılıyor? İşte 25 Mart 2022 ŞOK, A101, MİGROS, Tarım Kredi Kooperatifleri fiyat listesi! 

Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyat listesi! 

Rusya Ukrayna savaşının ardından ayçiçek yağı tedariğinde sorun yaşanacağı iddiaları vatandaşlarda endişelere sebep olmuştu. Vatandaşlar zincir markerlerde yağ alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu... Bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyatlarında indirim yapıldı.

Rusya, Çin, Hollanda ve Belçika Kanal İstanbul'a talip!

Kanal İstanbul hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, aralarında Rusya, Çin, Hollanda ve Belçika'nın bulunduğu ülkelerden firmalar ve kredi kuruluşlarının Kanal İstanbul Projesi ile ilgilendiğini açıkladı...

Rusya'da 60 milyon kredi kartının bilgileri çalındı!

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın müşterilerine ait 60 milyon kredi kartına ilişkin bilgiler çalınarak satışa çıkarıldı. Rus bankacılık tarihinin en büyük sızıntısıyla ilgili iç soruşturma başlatıldı.

Rusya'da konut kredi faizleri yüzde 10'un altına düştü!

Rusya’da Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası en büyük kamu bankası Sberbank da faizlerini düşürme kararı aldı.

Rusya'da konut ipotekli mikro krediye yasak geliyor!

Rusya'da emlak sektöründeki dolandırıcıkların önüne geçmek için konutların teminat gösterilmesi karşılığında mikro kredi vermenin yasaklanması için teklif verildi.

Rusya'da konut kredisi kullanımı rekoru kırıldı!

Rusya konut kredisi kullanımında yeni bir rekor kırdı. 2018’de kredi kullanımı bir önceki yıla oranla iki katına çıktı…

Rusya'da konut kredisi kullanımı rekor kırdı!

Rusya Merkez Bankası’nın faiz artışına gitmesi ile konut kredisi faiz oranları yükselmeden kredi kullanmak isteyenler tarihi konut kredisi kullanım rekoru kırdı...

SP Türkiye'nin kredi notunu değiştirmeyecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak. Ülkenin notunun değiştirilmemesi bekleniyor.

Moody's'ten Rusya ve Türkiye'nin kredi notu açıklaması!

Moody's, Rusya ve Türkiye'nin kredi notuna yönelik açıklama yaptı. Rusya ve Türkiye'nin farklı emtia döngüsüne maruz kalmalarına rağmen ortak büyüme zorlukları ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

SP Fransa ve S.Arabistan'ın kredi notlarını korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Fransa ve Suudi Arabistan'ın kredi notunu değerlendirdi. S&P'den yapılan yazılı açıklamaya göre 2 ülkenin kredi notunu korudu.

sp Rusya kredi notu Haberi

sp Rusya kredi notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s'tan (S&P) yapılan açıklamada, Rusya’nın yabancı para birimi cinsinden kredi notunun “BB+” olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün ise "negatiften" "durağana" yükseltildiği belirtildi.


S&P açıklamasında, “Rusya’nın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyümesinin, 2017-2019 yıllarında ortalama yüzde 1,6 olmasını bekliyoruz. Ayrıca mali baskılara rağmen, Rusya’nın 2016-2019 yıllarında genel kamu borç yükünün görece düşük seviyesini koruyacağını ve güçlü dış varlık pozisyonunu sürdüreceğini düşünüyoruz.” ifadelerine yer...