28 / 05 / 2024

Spil Dağındaki orman köşkü

Spil Dağındaki orman köşkü

Manisa'daki Spil Milli Parkı'nda Şehzadeler Belediyesi tarafından turizme açılan 39 orman köşkünün tanıtımı yapıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Spil Dağı'nın cennetten bir köşe haline geldiğini savundu

Madran dağındaki 4 su kaynağı 5 yıllığına kiraya veriliyor! 17 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Aydın Valiliği Madran dağındaki su kaynaklarını 5 yıllığına kiraya veriyor. 17 Ocak 2023’teki ihalenin muhammen kira bedeli 2 milyon 161 bin 882 Türk Lirası.

Türkiye için sevindiren gelişme! Dev rezervden çıkan petrol ilk kez görüntülendi

Şırnak'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılmakta. Yıl sonunda 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması planlanıyor. 150 milyon varil petrol rezervi olan bölgeden çıkarılan petrol ilk kez görüntülenmiş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Yamanlar Dağı'ndaki tesis için yeni teklif!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için yeniden teklifte bulundu. 

Kaş’taki kaçak lüks otel yine yıkılmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'ndaki orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden 'basit onarım' izniyle yapılan butik otelle ilgili 2017 ve 2020'de iki kez yıkım kararı alınmasına rağmen uygulanmadı.

İzmir Bayraklı'da konutlar ormana yapılacak!

İzmir Bayraklı'da tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektar büyüklüğünde alan, bugün resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfından çıkarıldı.

Adıyaman'da orman sınırlarındaki yerlerin OSB'ye dahil edilmesi TBMM'de!

Adıyaman'da orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin OSB'ye dahil edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler yapan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!

"Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkındaki Kanun" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Cengiz İnşaat'ın Mardin'deki şantiyesinde 'işçiler grev başlattı' iddiası! 

Cengiz İnşaat’ın Mardin Mazıdağı’ndaki şantiyesinde işçilerin grev başlattığı iddia edildi. Korona fırsatçılığına dikkat çeken işçiler taleplerinin kabul edilmesini istiyor...

Manisalı üç arkadaş koronavirüsten korunmak için ağaç ev yaptı!

Manisa’da üç arkadaş, koronavirüs salgınına karşı önlem almak amacıyla Spil Dağı Milli Parkı’ndaki arazilerine ağaç ev yaptı.

Sis Dağı'ndaki 68 eve yıkım tebligatı gönderildi!

Trabzon ve Giresun illerinde bulunan Sis Dağı'nda yıkımlar bu sabah saatlerinde yeniden başladı. Yaylada toplamda 68 evin sahiplerine tebligat gönderildi.

Kuzey Kore'den Kumgang Dağı'ndaki tesislerin yıkılması talebi!

Kuzey Kore, Kumgang Dağı bölgesindeki Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması için Güney ile görüşme talebinde bulundu...

Kim Basinger'in Malibu'daki evinden geriye sadece yıkıntılar kaldı!

Kasım ayında Malibu'da çıkan orman yangını, çok sayıda insan ve hayvanın ölümüne neden oldu. Hollywood'un bir dönemine damgasını vuran Kim Basinger'ın Malibu'daki evinden geriye sadece yıkıntılar kaldı.

Spil Dağındaki orman köşkü Haberi

Spil Dağındaki orman köşkü


Manisa'daki Spil Milli Parkı'nda Şehzadeler Belediyesi tarafından turizme açılan 39 orman köşkünün tanıtımı yapıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Spil Dağı'nın cennetten bir köşe haline geldiğini savunarak, orman köşklerinin yurt genelinden ve yurtdışından ziyaretçi çektiğini söyledi. Manisa'da Spil Dağı Milli Parkı'nın turizme açılması için yapılan çalışmalar kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından çam ağaçları arasında 39 orman köşkü inşa edildi.


Bakanlık tarafından Şehzadeler Belediyesi'ne işletmesi devredilen orman köşkleri hizmete girdi. AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de orman köşklerinin tanıtımında yaptığı konuşmada, "Günübirlik piknik alanlarını ve orman köşklerini işletmeye başladık. Türkiye'nin ilk imarlı milli parkına bu kadar ciddi bir yatırım yapılması gerçekten çok önemlidir. Kiraladıktan sonra gerekli düzenlemeleri yaptık, evler yenilendi. Artık Türkiye'nin her yerinden hatta...